Csajok Magazin

Zsolnay Kávéház – A megszokott rendkívüli

A kávéház egy igen intim vendéglátási forma. Ha nincs meg a gasztronómiai összhang vagy silány a kávé minősége, az akár válóok is lehet. De szerelmek, barátságok is születnek egy olyan desszert mellett, ami később évfordulós hagyományt teremt a kapcsolatban – vallja Tóth Zoltán konyhafőnök és Barna László, a kávéház kézműves cukrászatának vezetője.

Zsolnay Kávéház a kézműves hagyományokat képviseli. Bátran kísérletezünk a legjobb csokoládékkal, gyümölcspürékkel az egyedi desszertjeink készítésénél.

Büszkék vagyunk a mentes választékunkra. Ezek a desszertek, például a Madrigál, ami tej,-és cukormentes, nem tartalmaz hozzáadott búzalisztet is szigorúan a cukrászműhelyünkben készülnek, rengeteg munkával és hosszú kísérletezés után tökéletesítve.

A mentes desszertek esetében sem kötünk kompromisszumot; adunk időt annak, hogy élvezetes ízzel és textúrával, különleges megjelenéssel örvendeztessük meg vendégeinket, ezért hosszú kísérletezés, dietetikai egyeztetések előzik meg a születésüket.

Mára van olyan vendégkörünk, aki kifejezetten csak ezekért a süteményekért, tortákért járnak hozzánk.

Tudatosan őrizzük a hagyományos magyar tortadesszerteket is. Meg lehet kóstolni az Eszterházy-torta egy szeletét és kifejezetten nagy gondot fordítunk arra, hogy az innováció ne l’art por l’art folyamat legyen, hanem valahogyan kapcsolódjon a kávéház és a Britannia Szálló történetéhez. Erre példa a The Globe desszertünk, amit az emblematikus, százéves Haranghy-üvegkupolánk csipkéje ihletett.

Az étlapunkon kortárs kávéházi ételekkel, zónaadagokkal és körúti falatokkal a színházi vendégkörre, baráti és családi találkozókra is gondolunk. Készülőben a délutáni teázás és az őszre újra irodalmi estet szervezünk.

Számunkra mindig nagyon fontos volt a vendéglátási és gasztronómiai örökségünk; a több mint százéves kávéházi hagyománnyal van miből meríteni itt, a Teréz körúton! Aki hozzánk betér, érezze a tradíciót a választékban, a kiszolgálásban, és a kézműves minőséget mindenek fölött.

 

Zsolnay Kávéház

1067 Budapest, Teréz krt. 43.

Telefonszám: 06 1 889 3966

zsolnaycafe.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top