Csajok Magazin

Zsírpárnákban rejlik a legújabb anti-aging elixír

A Space-Lift technikának nevezett, háromdimenziós plasztikai eljárás során a páciens saját zsírját és a benne található őssejteket használva varázsolják az öregedés jeleit mutató arcot újra fiatallá. Nincsenek hegek, nincs vágás apró bemetszések!


3D-ben fiatalodik és szépül az arc
  A hagyományos arcplasztika során a bőrt felemelik és egyszerűen hátrahúzzák. Az eredmény azonban sok páciens számára nem kielégítő, mert bár az arc a műtétet követően nem ráncos ugyan, mégsem tűnik fiatalabbnak. Ennek oka egyszerű: míg az emberi szem a telt arcot tartja fiatalosnak, addig az eddig megszokott beavatkozás csak ráfeszíti a bőrt a koponyára.

 

   

Az eljárás segítségével az orcák kitelnek és megemelkednek, a szem alatti táskák feltöltődnek, ezáltal fiatalosabbá válik az arc.
Szike nélkül is fiatalodhatunk
   Az öregedés során a testünkben található zsírmennyiség egy részét feldolgozza a szervezet, az anyagcsere   folytán egyes testrészekről és az arcról egyszerűen eltűnik a teltséget biztosító zsírréteg. Egy újfajta módszer segítségével azonban visszakaphatjuk fiatalos vonásainkat. A Magyarországon először a Mona Lisa Klinikán használt Space-Lift technikával a test bizonyos testrészeiről leszívott zsírt egy zárt rendszeren keresztül óvatosan egy fecskendőbe gyűjtik, ügyelve arra, hogy minél kevesebb sejt sérüljön az eljárás során. A zsírt megtisztítják a szennyező anyagoktól, feldolgozzák, majd visszainjektálják a páciens arcába. E módszer alkalmazásával szükségtelenné válik a mélyaltatás, miként a gyógyulási idő is jóval rövidebb, mint egy hagyományos arcplasztikánál vagy zsírleszívásnál.
Az ajkakba, illetve az orr és ajak közötti mély ráncokba injektált zsír segítségével a száj kiemelkedik, újra teltté válik. 
 
Miért 3D?


  A háromdimenziós effektet úgy hozzák létre, hogy elemelik a bőrt a csonttól, kontúrt adva az arcnak. Akár Michalengelo , a szobrász, a sebész rétegről rétegre felépíti és megformázza az arcot, mindezt úgy, hogy a bőrt nem vágja fel. Az arc kitöltődik és feszesebb lesz, a tekintet nyíltabbá válik, a szemöldök megemelkedik és kiemelkedik az arcból, ezzel meghúzva a felső szemhéjat. A szem alatti árkok és táskák kisimulnak, az arc teltebb lesz, és ettől az arcél és a toka kontúrja is jelentősen körülhatároltabbá válik. A bőr textúrájában és a szövetek minőségében is szinte azonnali javulás látható.
Erre számítson, ha belevág
  Mielőtt eldöntené, hogy belevág az átváltoztatásba, fontos tisztázni, hogy meddig tart a beavatkozás, és mi várható az utána következő napokban-hetekben.

Az eljárás egy-másfél óráig tart, attól függően, mekkora területet kell kezelni. A Space-Lift technikánál alkalmazott kanül vége tompa, az esetleges vérzések, érsérülések megelőzésére. A bőrön apró metszéseket ejtenek olyan helyen, ahol későbbiekben ennek nyoma nem zavaró, alig vagy egyáltalán nem látható. A zsírszívás területén bevérzések keletkeznek, amelyek 1-3 hét alatt elmúlnak, a keletkezett duzzanat is körülbelül három hét alatt szívódik fel. A bevérzés sokkal kisebb, mint a normális zsírszíváskor alkalmazott módszernél. Arc területére beültetett zsírszíváshoz csak kis kiterjedésű terület szükséges.

Az injektálás során az arcon is keletkeznek bevérzéses foltok, amelyek 2 hét alatt felszívódnak. A duzzanat is körülbelül 1-3 hét alatt tűnik el. Mivel a beadott zsírmennyiség 30 %-a felszívódik, a sebész már a beadáskor figyelembe veszi ezt.

Őssejtekben gazdag a zsír
  A zsírátültetés-angolul a fat-grafting –legújabb alternatívája az őssejtes zsírátültetés. Az őssejtek magában a páciens zsírjában találhatóak, a legújabb kutatások szerint huszonötször akkora mennyiségben, mint a csontvelőben. Az úgynevezett adipose angiogenic regenerativ sejteknek fontos szerepük van az új vérerek kialakulásában. Ezek a sejtek biztosítják ugyanis a transzplantált zsírsejtek túlélését és hosszú élettartamát. Amerikában és Európa más országaiban már végeznek saját zsírból nyert „csak” őssejtes betöltést arcba, de Magyarországon ez az eljárás még nem engedélyezett.A Született feleségek intrikusát játszó színésznő, a 48 esztendős Nicollette Sheridan minden lehetséges módszert bevet azért, hogy fiatalságát minél tovább megőrizze.  A pletykák szerint több plasztikai beavatkozáson is túlesett, de eddig még mindegyiket tagadta. Egy dolgot azonban nem kendőzhet el, ez pedig az arca, amely néhány hét leforgása alatt szemmel láthatóan kisimult. Mivel az arcfeszesítés okozta mimikakiesést nem vállalta, saját zsírjával töltötték fel vonásait.
Látogasson el klinikánkra egy ingyenes konzultációra  és tudjon meg többet erről a különleges eljárásról.

Mona Lisa Lézerklinika és Plasztikai sebészet

1024 Budapeset, Lövőház u.7-9
Tel: 06/1 344-6767, 06/30 250-2280
www.monalisacentrum.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top