Csajok Magazin

Viszlát borotva!

Fiatal korunkban döbbenünk rá először, hogy bizony szeretnénk megszabadulni a nem kívánt szőrzettől, és ez egészen öregkorunkig így is marad. Legyen szó nem kívánt szőrről arcon, hónaljon, lábakon, bikinivonalon, vagy más testrészen, a nők és sok férfi is egyedül a fejbőrén kíván szőrzetet látni, máshol nem.

Mindenkinek azt a megoldást kell választania, amelyik a költségvetésének, bőrtípusának és a szőrteleníteni kívánt területnek megfelel.

A szőr növekedése
Ha megértjük azt, hogyan növekednek a szőrszálak, segítségünkre lesz a módszerek értelmezésében. A szőrszál három fázison megy át növekedése során. Az első, az anagén fázis az, amikor a szőr növekszik. A katagén fázis egy átmeneti állapot, a telogén stádiumban pedig nyugalomban van a szőrtüsző. A szőrre a legnagyobb hatást akkor tudjuk gyakorolni, amikor éppen növekszik, tehát az anagén fázisban lévő szőrszálakat kezeljük.

Szőkítés
Ez igazából nem szőrtelenítési módszer, viszont általa a szőrszálakat kevésbé lehet látni. Látványosan alkalmazható arcon, alkaron vagy nyakon. A szőkítésnél olyan vegyi anyagot használunk, amely eltávolítja a pigmentet a szőrből.

Borotválás
Ideiglenes módszer, mely egyszerűen a bőr felszínén levágja a szőrt. Tévhit, hogy a borotválás erősíteni, sötétítené a szőrt. Ugyanakkor a rövid szőrszál valóban jobban látszik a bőrön. A borotválást hidratált, nedves bőrön végezzük, hogy ne sértsük meg.

Fizikai szőrtelenítés: gyantázás, csipeszelés, cukros gyantázás
Elterjedt és költségkímélő módszer, mellyel lassítható a szőr növekedése, hiszen ilyenkor a szőrnek el kell jutnia a bőrfelszínig, és utána lesz csak látható. Ha elég sokszor élünk ezzel a metódussal, idővel a szőrtüszők is károsodnak, és ezáltal elhalhatnak. A fentiek közül a legtisztább módszer a cukros gyantázás, mert a cukros gyantaanyag vízben oldódó.

Depiláló szerek
Tioglikolátot, nátrium-hidroxidot vagy kalcium-hidroxidot tartalmazó vegyi anyagok, melyek feloldják a szőrt. Hátrányuk, hogy alkalmazáskor irritáció léphet fel, amennyiben a bőrsejteket is feloldja a szer. Hidrokortizonos krémmel csökkenthető az irritáció.

Elektrolízis
Az elektrolízis során vékony tűt vezetnek a szőrtüszőbe, és elektromos árammal elégetik. Minden egyes szőrtüszőt külön kezelnek ilyenkor, és a kezelést ismételni szükséges, mely akár 12-18 hónapon keresztül is eltarthat. A legeredményesebb megint csak az anagén fázisban lévő szőrszálakon. Arra érzékeny egyéneknél fájdalom, keloid képződés, hiper- vagy hipogipmentáció léphet fel.

Villanófényes és lézeres szőrtelenítés
A villanófényes és lézeres szőrtelenítési módszer óriási sikert aratott a piacon, mivel egyre többen értették meg azt, hogyan is hatnak ezek a kezelések. Ezen technológiáknál különböző hullámhosszúságú fény éri a bőrt, és nem csak a szőrszálakat, de ereket, pigmentfoltokat is kezelhetünk vele.

Az eredményesség kulcsa a helyesen megválasztott fény hullámhossz! Szőrtelenítésnél a szőrtüszőben lévő festékanyagot, a melanint célozzuk meg, mely elnyeli a fényt és tulajdonképpen elég, ezáltal megsemmisül a szőrtüsző. Az ideális alany az a páciens, akinek világos a bőre és sötét a szőre, azaz több melanint tartalmaz a szőrtüszője, mint a bőre. Kezelésnél viszont tekintettel kell arra lenni, hogy minden egyén bőre és szőre, melanin tartalma más és más. Éppen ezért voltak eredménytelenek a korábbi villanófényes (IPL) kezelések, hiszen minden pácienst ugyanazzal a hullámhosszú fénnyel kezeltek. Érdemes tehát olyan szolgáltatót keresni, ha ilyen beavatkozásra szánjuk el magunkat, ahol állítható hullámhosszúságú fénnyel dolgoznak. A kezelést itt is ismételni szükséges, jellemzően 6-8 alkalommal véglegesen megszabadulhatunk a nem kívánt szőrzet 80-90%-tól.
Mind az állítható hullámhosszal működő IPL berendezésekkel (az ún. DPC berendezésekkel), mind pedig a lézerrel végzett kezelés nem-invazív beavatkozásnak minősül, nem kell használatakor semmilyen krémet vagy tűt bevonni a kezelésbe. A szakértő által végzett kezelés teljesen biztonságos, és sokak számára végleges megoldást hoz.

DPC és lézeres szőrtelenítő megoldások a Royal Clinics orvos-esztétikai központban!

Elérhetőség: 1054 Budapest, Alkotmány u. 16., II/8. Tel: 1 354 0145 vagy 06 20 323 3298. E-mail: info@royalclinics.hu. Web: www.royalclinics.hu

 

 

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top