Csajok Magazin

Világjárvány? Innen szép nyerni!

Az elszánt Csapat azonban még a járványt is túlélte. Sőt! Megújulva, megerősödve, hasznos tapasztalatokkal és lehetőségekkel felvértezve, talán még – a tőlük megszokottnál is –  nagyobb lendülettel, vidámsággal és küldetéstudattal folytatják munkájukat.

Május 2-án nyitott játszóházuk, a CipCirip Játszóház, május 15-én nyit színházuk, a Center Színház, azonnal hadra fogható utazó gyermekszínházuk a Mesekocsi Színház, Már próbál a BumBum Együttes, és serényen készülnek a Színjátékos Nyári Tábor idei 10 turnusára is.


A lelkes csapat minden tevékenységének középpontja a gyermek és az ő felnőttjei.
Nincs nagy titok: figyelem, humor és szeretet. E három “eszköz” segít a gyerekek lelkéhez vezető úton. 

A táborban és a tanodában

a legfontosabb, hogy megtalálják azt, amiben a kis növendék a legtehetségesebb. Az így elért sikerélmény erőt ad ahhoz, hogy a nehezebb feladatokat is bátran felvállalja.

A színházi előadások hozzásegítenek ahhoz,

hogy játszva, szinte észrevétlenül tanulnak tőlük a gyermekek jóról, rosszról, barátságról, szeretetről, elfogadásról, megértésről, megbocsátásról. A kacagás valódi szórakozást, maradandó élményt ad, amiről később nemcsak szívesen mesélnek, de a látottakat rendszeresen, újra és újra felidézik és el is játsszák(!).

Néhány fontos elemre különösen figyelünk az eredeti mesék színpadra állításakor:

– az eredetileg félelmetes szereplők nálunk inkább viccesek

– az eredetileg túlságosan felkavaró eseményeket nem jelenítjük meg teljes valójukban

– a mesék végén a rossz, a gonosz elnyeri méltó büntetését, de ha megígéri, hogy megjavul, akkor megbocsátást kap és „tiszteletbeli jó”-nak fogadjuk!

– arra törekszünk, hogy a meséinkből alapvető emberi értékeket ismerjenek meg a gyerekek: szeretet, barátság, igazságosság, megbocsátás…

BumBum Együttes
Önfeledt vidámság, szeretet és zene.
Szeretnénk felhívni a közönség figyelmét a magyar gyermekzene sokszínűségére, szeretnénk újra megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel a szülők által már kedvelt  klasszikus magyar gyerekdalokat és a magyar rajzfilmek zenéit. Az ismert dallamokon kívül, saját alkotásainkat is szívesen játsszuk.

Az élő zene varázsa, a zenekar derűs hangulata segíti a gyerekek feloldódását.

A közös élmény új kapcsolatokat, barátságokat sző, erősíti a meglévőket és a közösség összetartó erejét.

A gyermekek életében az egyik legfontosabb, ha vannak kapcsolataik, számíthatnak egymás támogatására.

Ricsi Bohóc és az ő Csapata

30 éve vagyok főállású gyermekszórakoztató-ipari szakmunkás. Egy utazó-, és egy kőszínház építője, több mint 20 mesejáték és bábelőadás, továbbá bohócelőadások, mikulásműsorok, gyermekkoncertek, programsorozatok alkotója, 20 gyermekdal (2 gyerekdalos album) szerzője és társszerzője. Számos gyermekszórakoztató szereplő életrehívója vagy alkotótársa, hagyományteremtő mesefesztivál és karitatív események létrehozója és szervezője. Rádiós gyermekműsor vezetője, televíziós műsorok társ-műsorvezetője és színes, vidám szereplője.

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített életben tartani a kis “kszerdobozunkat”! A járvány miatt kialakult helyzetben elbuktunk volna, ha nem kapunk segítséget:  a Kedves Közönésgünktől, akik sok-sok Koronajegyet vásároltak,  cégektől és magánszemélyektől, akik csatlakoztak a Karitatív Magyar Gyermekprogram akciónkhoz, rokonoktól, barátoktól, ismerősöktől, akik szintén hozzájárultak a fennmaradáshoz. Nagy mértékű segítséget kaptunk állami pályázatokból és hálásak vagyunk a szállásadó bevásárlóközpontnak is a türelemért, megértésért és kitartásért! Kevés olyan helyzet van, amiben ne lehetne megtalálni a jó embereket és a pozitív energiákat. A legnehezebb kihívások előtt nekem ez a mondat segít: Innen szép nyerni! A járvány alatt ez – legnagyobb meglepetésemre – így módosult: Innen csoda nyerni!

Immár újult erővel, hatalmas tervekkel, egészségesen és elszántan folytatja munkáját Ricsi Bohóc és az ő Csapata.

Készen állunk! A Kedves Fölnőtteknek csak egy feladatuk van: megadni a lehetőséget a gyermekeknek!

  “Akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek” | A derű legyen veletek!

www.centerszinhaz.hu

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top