Csajok Magazin

Valentin-nap biztosítói szemmel

Valentin-nap. Szeretjük. Utáljuk. De nem mehetünk el mellette szó nélkül.

Évente több mint 50 millió szál rózsa, több mint 36 millió szív alakú doboz csoki, több ezer levél Júliának Veronába, nagyságrendileg 200 ezer lánykérés február 14-én. Ez számokban a Valentin-nap. De milyen ez a nap egy biztosítónál? 
Világszerte, de főleg az angolszász országokban tartják február 14-ét a szerelmesek „ünnepének”. Bálint napján jellemzően a szerelmesek kisebb nagyobb ajándékokkal köszöntik egymást. Sokan választják a virágot, csokit, de igen gyakoriak a lánykérések is ezen a napon. Egy nemzetközi összefoglaló szerint  február 14-én 50 millió szál rózsát, 36 millió doboz csokoládét ajándékoznak egymásnak a szerelmesek. Több mint 8 milliárd cukorszívet gyártanak erre a napra, és hozzávetőleg 1 milliárd Valentin-napi képeslapot küldenek el csak az Egyesült Államokban. Mi több, évente átlagosan 220 ezer lány kezét kéri meg kedvese ezen a jeles napon.
Valójában a Valentin-napi keresztény szokás eredetéhez ez utóbbi áll a legközelebb. Feltehetőleg ugyanis egy 269. február 14-én kivégzett római pap a szerelmesek védőszentje, aki titokban eskette meg a szerelmes párokat, ugyanis a törvény akkoriban tiltotta a férfiaknak a katonai szolgálat előtti házasságkötést. A papnak szokása volt az is, hogy a római ifjú házaspárokat saját kertjéből szedett virágcsokorral örvendeztette meg. A szentről elterjedt egy másik történet is, mely a Bálint-napi üzenetküldés alapjául is szolgál. Úgy tartják, kivégzése előtt, Bálint hite erejével visszaadta börtönőre vak lányának látását, akinek búcsúüzenetet is hagyott a „A Te Bálintod” aláírással.
Napjainkban világszerte már számos más szokás is kapcsolódik február 14-éhez. Japánban például a nők ajándékoznak csokoládét a szeretett férfinak, melyre egyébként már Valentin-napi biztosítás is köthető, hogy egyetlen férfi se maradjon ajándék nélkül . A nők pedig egy hónappal később, március 14-én a Fehér Napon, fehér csokoládét kapnak viszonzásul.
Az olaszok „lelakatolják” szerelmüket. Többnyire vízparton, hidaknál a rácsra helyeznek el a nevükkel ellátott lakatot. Az olasz Generali pedig – hazánkban is – ezen a napon is azt a cél tartja szem előtt, hogy jobbá tegye az emberek életét, hogy biztosítási megoldásaival és szolgáltatásaival megoldást nyújtson számukra ahhoz, hogy az általuk választott életformát élhessék, az általuk kívánt minőségben.
2013. február 14-én több mint 1000 biztosítási szerződést kötöttek a magyarországi Generalinál, 2014-ben ugyanezen a napon pedig már 1500-an gondolták, hogy bizalmat szavaznak a biztosítónak. Aki pedig mindezt azzal kívánja meghálálni, hogy – az év bármely napján megkötött szerződés esetén természetesen – teljesíti vállalásait, és segíti ügyfeleit baj esetén. 2013-ban és 2014-ben is Valentin-napon 1000-1000 kárt fizetett ki a Generali ügyfeleinek, összesen évente 235 millió forint értékben.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top