Csajok Magazin

Tudtad, hogy egy átlagos nő élete során 456 menstruációs ciklust él át?

Ha ezt mind összeadjuk, akkor közel 6 és fél évet tölt menstruációval! Soknak tűnik? Mert az is! Ez rengeteg idő, és ezalatt hihetetlenül sok hulladék keletkezik szerte a világon. Sokan bele sem gondolnak, hogy a sok apró szemétből világméretű műanyag hulladék keletkezik, amely végül az óceánon fog kikötni egy szemét-sziget formájában. Ez már jelenleg is egy hatalmas probléma, de ha nem változtatunk a mindennapi szokásainkon akkor ez tovább fog fajulni.

De pánikra semmi ok, hiszen ma már egyre több környezetbarát megoldás születik, amivel csökkenthetjük bolygónk szennyezését. A környezetkímélő termékek már a menstruációs termékeknél is megjelentek, a mi célunk pedig az, hogy minél többen megismerjék, használják, és szeressék őket! Egyik legújabb ilyen megoldás az intimkehely, amiért egyre több nő rajong. A Biointimo Aqua Cup kehellyel egy teljesen új élmény lehet a menstruáció, hiszen alig veszed észre, hogy megvan! Orvosi szilikonból készült, ezért akár 10 órán keresztül is bent lehet, mivel használata teljesen biztonságos. A műszálas pamut tamponnal ellentétben, nem tudnak a felületén megtelepedni és tartósan elszaporodni a baktériumok, így sokkal higiénikusabb és egészségesebb. Gyengéd vákuummal rögzül a hüvelyben a levegőt kizárva, így lassítja a vér bomlási folyamatát, amivel együtt a kellemetlen szagok is csökkennek. Elég felhelyezned reggel, majd a nap végén este otthon kivenned és kiöblítened, közben pedig nem kell aggódnod a tamponcserék vagy a kilógó húzószál miatt. Most a megújult Aqua Cup-ban a törlőkendőt felváltja egy környezetbarát mosható tisztasági betét, amivel eddig sehol nem találkozhattál! Gondoltad volna, hogy egy intimkelyhet 8-10 évig is használhatsz? Így nem csak a Földnek teszel jót vele, de a saját pénztárcádnak is, hiszen rengeteg kiadástól kíméled meg magad.

Egy másik remek alternatíva a mosható intimbetét. Elsőre sokaknak furcsa, vagy visszataszító lehet, egészen addig míg jobban meg nem ismerik, hogyan kell használni. Ma már olyan modern technológiával készült anyagok vannak, amik nem áznak át, mégis könnyen tisztíthatóak és gyorsan száradnak. A Biointimo Poppy Pads mosható 5 db-os intimbetét szett bambusz szénszálas felső rétegből és mikroszálas belső nedvszívó rétegből készült, melyeket egy PUL vízzáró alsó réteg zár le. Egy hidegvizes kézmosással könnyen foltmentesre öblíthető és a ruhákkal együtt 40 fokon mosható. Elsőre talán nagyobb kiadásnak tűnhet, az egyszerhasználatos betétekkel szemben, azonban egy fél év alatt visszahozza az árát és ezt is évekig tudod használni. Ráadásul sokkal kellemesebb viselet, mint egy hagyományos betét, mert ezzel búcsút inthetsz a befülledt, műanyag pelenkaérzésnek.

Te is sokat tehetsz a bolygónk megmentéséért! Keresd a Biointimo környezetbarát termékeit a dm és a Rossmann üzleteiben, valamint a Bijó és a webshopjában!

www.biointimo.org

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top