Csajok Magazin

Tudatos fogyókúra

Az elhízás már népegészségügyi probléma Magyarországon is, a lakosság 60%-a küzd súlyproblémával, 40%-a túlsúlyos, 20%-a elhízottnak számít. Az elhízás leginkább lassú folyamat, szinte észrevétlenül rakódnak ránk a kilók.

Csak amikor régi kedvenc ruhánkat szeretnénk felvenni vagy régi fényképeket nézegetünk döbbenünk rá, hogy mennyit is híztunk az elmúlt évek alatt. Amikor szembesülünk a hosszú idő alatt ránk rakódott súlyfeleslegünkkel, szinte azonnal, napok és hetek alatt akarunk megszabadulni rakományunktól.

A fogyás önmagában nem nehéz feladat, de hosszú távon kitartást és türelmet igényel. A sikeres fogyókúra első lépése, hogy tisztába legyünk önmagunkkal, kik is vagyunk valójában. Azaz, ébredjünk rá, miért is eszünk túl sokat, mi váltja ki az evést, melyek azok a csapdák, melyektől óvakodnunk kell. Csak akkor lássunk neki a fogyókúrának, mikor már tisztában vagyunk a válaszokkal.

Ismerjük meg, milyen fogyókúrák közül választhatunk. Olvassunk el minden információt velük kapcsolatban, hiszen ami bevált a szomszédasszonynak, az nem biztos, hogy a mi esetünkben is működni fog.

Ismerjük meg a szénhidrátokat. Vannak, amik egészségesek, és vannak, amik nem. Tanuljuk meg, melyeket érdemes fogyasztani, és melyeket nem. A magvas kenyerek például sokkal egészségesebbek, mint a fehér lisztből készültek.

Találjuk meg az arany középutat. Ne akarjunk egyszerre túl sokat, ne is beszéljünk fogyókúráról, mondjuk inkább azt, hogy életmódot váltottunk.

Ugye mennyivel jobban hangzik? Ne koplaljunk, azzal csak azt érnénk el, hogy még édesebb lenne a csokoládé és a kóla, és „ez nekem nem megy!” felkiáltással máris a TV előtt találnánk magunkat egy óriási chips-szel a kezünkben.

Ehelyett sétáljunk néhány perccel többet naponta, már napi 15 perc séta, ami megközelítőleg kétezer lépés, is jó hatással van a testsúly karbantartására. Pár hét múlva azon kapjuk magunkat, hogy tényleg életmódot váltottunk!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top