Csajok Magazin

Tradíció és modernitás az Ilcsinél

– avagy Boszorkánykonyhától a csúcstechnológiáig. Molnár Ferenc az „Ilcsiről”: Szeretném ismertetni a most és a kezdetekben használatos technikákat az Ilcsi natúr kozmetikumok készítésénél, ezáltal bemutatva cégünk fejlődését. Az áttekintés 1958-tól kezdődik, amikor édesanyám, Ilcsi néni elkezdte munkásságát és tart egészen napjainkig. Cégünknél van ami nem változott, megőriztük a tradíciókat és van, ami „fényévnyire” van a múlttól.

Központban a természet – növényeké a főszerep

A hőskorszakhoz képest fontos, hogy nem változott az, hogy a növényeink kb. 1/3-át a mai napig is magunk gyűjtjük hazánk erdeiben, rétjein. Ami változott, hogy saját biogazdálkodásunk van. Növényeink 1/3-át ezen a saját bioültetvényen termesztjük. Az itt termesztett növények aránya évről-évre nő, s az a távlati cél, hogy minden növényünk itt teremjen meg. A fennmaradó 1/3 növényt minősített bio gazdálkodóktól vásároljuk. Oly annyira ügyelünk a növényeink tisztaságára, hogy még az Aloe Arborescens-t is magunk termesztjük melegházban. Így az általunk használt közel 100 növény szinte mindegyike bio. A teljesen egészséges növényeket 24 órán belül feldolgozzuk a natúr kozmetikumok előírásaink megfelelő módon. A feldolgozás a mai napig is csak kézzel, szigorú szabályozás ( 2005-től ISO 9001:2001, mely az egész Szépítő Füvek működésére érvényes) alapján  történik. Az elkészült növényi pulpokat tároló edényekbe helyezzük, s érleljük. A szükséges idő elteltével, a közvetlen hazai és külföldi (közel 50 ország) igényeknek megfelelő mennyiségben használjuk fel a növényeket.

Hogy is készülnek az Ilcsi termékek – Modernitás

A következő fázis a termékek keverése, ahol az a bizonyos „fényévnyi” fejlődés bekövetkezett. A hőskorszakban használt turmix és kis konyhai gépek után, a cég indulásakor nagy konyhai robot gépekkel dolgoztunk, míg be nem következett a nagy ugrás. A Széchenyi támogatással karöltve, Dumek típusú számítógép vezérléses keverő gépeket vásároltunk. Ezek oly magas technológiai képességűek, hogy gyógyszer gyártására használják javarészt. Jellemző rájuk, hogy pl. a zártvákuum rendszerük miatt, a termékeink szavatossági ideje 50 %-kal megnőtt, bármiféle tartósító szer további hozzáadása nélkül.


Szigorú vizsgálati rendszer a tökéletes termékért

A meglévő BDIH-s minősítésű kozmetikumainkon kívül, melyek száma folyamatosan nő, minden termékünk készítésénél az ide vonatkozó natúr kozmetikai előírásokat tartjuk szem előtt. Minden termékünket mi magunk főzzük, keverjük, készítjük a növények megfelelő, legjobb felhasználásával. Rendkívül fontos, hogy a világon egyedül álló módon, nem kivonatokat teszünk a natúr kozmetikumainkba, hanem effektív növényeket egészen 50 % -ig terjedő mennyiségben. Ez nagyon jól látszik a 7Gyógyfüvesnél, AHA pakolásnál, vagy a Meggy – Őszibarack- Birs stb. zseléknél, melyek szinte dzsem megjelenésűek. Megjegyzem, a natúr kozmetikumok összetételüknél fogva tisztábbak, mint sok esetben az élelmiszerek. Az elkészült termékekből kivétel nélkül mintát veszünk, melyet az analitikai laborunk megvizsgál. Csak hibátlan termék esetén kerülhet sor a töltésre és címkézésre. A töltési folyamat is modernizálásra került az évek során.

Az Ilcsi gondolkodásmód „eszenciája”

Édesanyám 40 éves praxisának minden probléma megoldó törekvése benne van a termékeinkben. Termékeink fejlesztése folyamatos. Soha nem egy divatos növényre, vagy irányzatra építünk, hanem az Ilcsi szakmai csapatával és a kozmetikusokkal karöltve kínálunk megfelelő Ilcsi kozmetikumot és kezelési eljárást vendégeink különböző bőrproblémáinak megoldására.

A tradíció és modernitás az Ilcsinél egyszerre létezik – természetesen, mert az Ilcsi a természetes választás.

Írta: Molnár Ferenc

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top