Csajok Magazin

Tökéletes szemöldök

Hogyan tegyük tökéletessé szemöldökünket? Először is emlékezz arra, hogy a kevesebb gyakran több. Ne húzz ki olyasmit, amit később megbánhatsz. A szemöldök nem arra való, hogy mindig a legújabb divatirányzatot tükrözze. Találj egy formát, ami illik az arcodhoz, és ne változtass rajta.

A szemöldök formára szedése minden bizonnyal az egyik legnehezebb feladat. Míg egy frizurát könnyen kialakíthatunk, s szempilláinkat is megnövelhetjük a különböző könnyen elsajátítható praktikák segítségével, addig az igazán egyéniségünkhöz és arcformánkhoz illő szemöldökvonal kialakítása rendkívül nehéz feladat.

Ha tanácstalanok vagyunk, hogy milyen szemöldök is állna jól, akkor kövessük a trükköt: ragadjunk meg egy ceruzát, amit tartsunk függőlegesen az orrnyergünkre. Ezzel a módszerrel világosan látszik, hol kell kezdődnie a szemöldökünknek. Aztán ha az orrunktól indulva a pupillán keresztbe tesszük a ceruzát, megláthatjuk, milyen magasnak kellene lennie az ívének. Ha pedig az orrtól a külső szemzugig vezetjük a ceruzát, az ideális hosszt kapjuk meg.

A valódi szépség nem az, ha egyből feltűnik, hogy „valami furcsa az arcán”, hanem ha teljesen természetes hatást ad. Ha valakinek rögtön feltűnik a változás, az csupán két dolgot jelenthet. A szemöldök íve egyáltalán nem illik viselőjéhez, vagy éppen természetellenesre sikerült. Erre jó példa a tetovált szemöldök, mely kizárólag azoknak előnyös, akik egyébként nagyon ritka szemöldökkel rendelkeznek.
Ezen kívül nem érdemes rögtön a legvékonyabb vonalat választani, hiszen a szemöldök egyik rossz tulajdonsága, hogy olykor elfelejt visszanőni. Ha pedig túl vékony vonalban lett kiszedve, később lehetetlen pótolni. Az orrtő felől vastagabb, majd a szélek felé egyre vékonyodó forma az, mely minden arctípushoz illik, s a későbbiek, esetleges formaváltásnál sem okoz problémát.
Egy régi fogkefével vagy szempillaspirállal fésüld felfelé a szemöldöködet, majd egyengesd el, hogy szép sima legyen. Ha van pár nagyon hosszú szál, ne húzd ki őket. Vágd le a végüket, hogy szépen ráfeküdjenek a többi szőrszálra.
Az egyes arctípusokhoz más-más szemöldök illik. Míg a kerekebb archoz a lapos szemöldökvonal passzol. Hosszúkás arc esetén a szépen ívelt vonal az előnyös.

Manapság majdnem minden nő festi a haját. Nagy dilemma, hogy ilyenkor mi legyen a szemöldökkel? Azt is festetni kell, vagy az maradjon természetes színű? Nos, ha nem túl elütő a hajszín, csak néhány árnyalattal sötétebb-világosabb a szemöldöknél, nem kell semmit tenni. Ha valaki vörös vagy szőke lett, pedig eredetileg barna hajú volt, ott már feltűnőbb az eltérés, érdemes megfontolni, hogy hozzáigazítsák-e a szemöldököt. Akár a fodrász a hajfestékkel átfuthat a szemöldökön, akár a kozmetikus festi be, tudni kell, hogy hamarabb kopik le onnan a festék, mint ahogy a hajunk lenőne, gyakrabban kell utánfeste(t)ni.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top