Csajok Magazin

Tini terhesség

Napjainkban nagyon sok tini folytat partnerével szexuális kapcsolatot, fiatal kora ellenére. Valaki nyíltan képes a szülei előtt ezt bevallani, valaki pedig titokban csinálja. Az utóbbi azért nem szerencsés, mert ha ne adj isten megtörténik a baj, sokkal nehezebb jól kijönni belőle.

Magyarországon ma a 15-18 éves lányok közel felének volt már szexuális kapcsolata és mindemellett a párok csaknem 90%-a semmilyen módszerrel nem védekezik az első együttlét alkalmával.

A statisztikák szerint minden órában öt abortuszt végeznek el: 2007-ben összesen 43.870 ilyen célú beavatkozás történt. Azonban, ami a legaggasztóbb, hogy ebből 5.109-et (azaz az abortuszok több mint tíz százalékát), a 15-19 éves korosztályon hajtottak végre, és még a 14 éves és ennél fiatalabb korosztálynál is történt közel kétszáz terhesség megszakítás.

Azoknál a fiataloknál, akiknél a szülők megfelelő szexuális felvilágosítást adtak, sokkal kevesebb az esélye annak, hogy idő előtt teherbe esnek. A tinédzserek nagyon sokszor hajlamosak a pillanat hevében félre seperni a józan ítélőképességüket és az után azon kapják magukat, hogy megtörtént a baj.

Ha megtörténik a baj…..

Ha úgy érzed, hogy terhes lehetsz, mindenképpen fordulj nőgyógyászhoz, hogy megbizonyosodjon állapotodról. Ha a terhesség fennáll, mindenképpen mond el párodnak, szüleidnek, és közösen hozzatok döntést a gyermek sorsáról. Ez már nem játék, életekről kell döntetnetek! Abortusz esetén nem árt tud, hogy milyen következményekkel járhat.

Aki még nem töltötte be a 14 éves kort, csak a szülő kérheti a terhesség-megszakítását.

A 14 és 18 közötti korosztálynál a fiatal is kezdeményezheti a terhesség megszakítását, de a kérelemhez a törvényes képviselő (valamelyik szülő) beleegyezése is szükséges.

Mi is az abortusz?

Az abortusz szó jelentése: terhesség megszakítás. Közös megegyezéssel az anya és az orvos között az anyaméhből eltávolítják az éppen fejlődő és élő magzatot. Ezt műtéti beavatkozással tudják végre hajtani. A 12. hétig minden terhesség megszakítás általános érzéstelenítéssel történik, esetleg helyi érzéstelenítéssel kombinálva.

Abortusz testi következményeit:

– a műtét következtében könnyen megsérülhet a hüvely és a méh
– kismedence gyulladás
– újabb terhesség befogadására a méh csökkenten vagy egyáltalán nem képes többé, vagyis meddőséget okozhat
– méhen kívüli terhesség kockázata
– a későbbi terhesség során gyakoribb lehet a koraszülés
– gyakoribb lehet a vetélés a későbbiekben
– megnő a mellrák valószínűsége

Ennek ellenére rengeteg a tinik körében az abortusz, a nemi betegség és ebből adódóan nagyon sok lelkileg sérült fiatal nő fel, ami pedig a későbbiekben lelkileg sérült felnőtteket eredményez. Éppen ezért nagyon figyeljetek oda, hogy mikor, kivel és hogyan létesítetek szexuális kapcsolatot és mindenek előtt figyeljetek a VÉDEKEZÉSRE!!

Forrás: tiniszaj.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top