Csajok Magazin

Tilla kísért át iskolásokat a zebrán

Iskolák környékén újított fel zebrákat aHP

Mostantól biztonságosabban közlekedhetnek három budapesti iskola környékén a kisdiákok, mert a HP „2x biztonságosabb” nevű kampánya keretében jól látható felfestéssel újította fel az elkopott zebrákat. A csíkokat nemcsak újrahúzták, de egy messziről is jól kivehető piros alappal emelték ki az átkelőhelyet a környezetből. 
A KSH adatai szerint 2013. első félévében összesen 1069 gyalogost gázoltak el Magyarországon. Bár az ilyen típusú balesetek száma némileg csökkent 2012 első félévéhez képest, mennyiségük még mindig számottevő.  Ezen a helyzeten kíván javítani a HP az iskolák környékén felújított átkelőhelyekkel. Az új zebrák egyikét a XXII. kerületi Hugonnai Vilma Általános Iskola diákjai a TV2 műsorvezetője, Till Attila segítségével avatták fel, aki az iskola előtti forgalmas Nagytétényi úton kísérte át őket.
Tilla elmesélte, ő hogyan tanította meg közlekedni három gyermekét:  „A mai gyerekek sokszor nem is ismerik a várost, nemhogy a tömegközlekedést, mert mindenhová autóval viszik őket. Tehát fontos megtanulni, hogyan közlekedjenek, amikor magukra vannak utalva.
Alapvetően nem jó, ha azt gondoljuk, hogy csak egyszer kell megtanítani a gyerekeinket közlekedni, szerintem egy alkalommal nem rögzül a fejükben. Én az a fajta szülő vagyok, aki folyamatosan mondogatja és egyszerűen beléjük égnek a szabályok. Aztán egyszer csak eljön a pillanat, amikor már látod a gyerekeiden, hogy maguktól csinálják, amit kell.”
Néhány alapszabály Tillától:
„Soha nem megyünk át úgy az úttesten, hogy ne néznénk körül.
Nagyon fontos, hogy ha csoportban megyünk és a többi gyerek lelép a járdáról, akkor sem megyünk a csapattal. Nem lehet birkaként birka szellemben vakon közlekedni. Többször körül kell nézni, és miközben megyünk át a zebrán, akkor is éberek vagyunk. Megfigyeltem a gyerekeimet, ők is sokszor csinálták, hogy egyszer gyorsan körülnéztek, majd leszegett fejjel átrohantak.
Még egy fontos dolog: a fülhallgatót kivesszük, amikor közlekedünk. Nagyon nehéz erről lenevelni a gyerekeket, de nem lehet kizárni a külvilágot közlekedés közben.”
A felújított zebrák itt találhatók:
– Hugonnai Vilma Általános Iskola
Cím: Budapest 1225 Nagytétényi út 291.
– Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Cím: 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 22.
– Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola
Cím: 1221 Budapest Szt. István tér 1.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top