Csajok Magazin

Természetesen, szép mosoly!

Fogaink állapota jelentős hatással van fizikai, lelki és szociális egészségünkre. Fizikai funkciójukban segítik emésztőrendszerünk működését, de szociális és esztétikai szerepük is legalább ennyire jelentős. Felmerül, hogy akkor miért nem fektetünk rá nagyobb hangsúlyt?

A válasz egyszerű. Többségünk nincs tisztában a fogászati problémák következményeivel

A fogak tényleges funkciója a rágás, mely megkönnyíti emésztésünket. Azonban mára az esztétikus megjelenés is kiemelkedően fontossá vált mind magánéletünk mind munkavégzésünk során, amit fogaink állapota nagymértékben befolyásol.

Te foglalkozol a megfelelő fog- és szájápolással?

Nem is gondolnánk, de számtalan betegség kialakulásában, felerősödésében kap fokozott szerepet a rossz szájhigiénia.

Amennyiben elhanyagoljuk a rendszeres fogmosást és a fogselyem használatát, az apró ételdarabkák beszorulhatnak a fogak közé, összegyűjtik a baktériumokat és vegyi anyagokat bocsátanak ki, ami kellemetlen leheletet eredményez. Belegondoltál már, hogy személyes kommunikáció során ez mekkora szerepet játszik?

Ennél komolyabb egészségügyi probléma a fogak elvesztése. Kutatások szerint már a mai magyar 19 éveseknek is több mint 5 foga hiányzik, s ez a szám a kor előre haladtával tovább nő.

Mindez azonban megelőzhető, hiszen vannak kezdeti jelek és tünetek. Többek között a fogak körüli csont elsorvadása, mely fájdalmas fogágybetegséghez, majd a fogak kilazulásához és kihullásához vezethet.

A fogágybetegségben szenvedő embereknél ezen felül kétszer nagyobb eséllyel alakulnak ki szív-, és érrendszeri betegségek, mivel a fogágy baktériumai és a lepedék bejutnak a véráramban a fogínyen keresztül. Egy tanulmány kimutatta, hogy a fogínybetegségek, a szuvasodás és a foghiány kialakulása alapján legalább olyan jól megjósolható a szívbetegségek valószínűsége, mint a koleszterin szint alapján.

Mit tehetünk fogaink egészségéért?

A rendszeres fog- és szájápolás alapvető fontosságú. Emellett érdemes figyelnünk a helyes táplálkozásra (magas cukor- és keményítőtartalmú élelmiszerek kerülése) és a megfelelő fogápolásra is. Fogaink tényleges állapotáról teljes képet pedig egy fogászati szűrővizsgálat adhat, melyen ajánlott félévente- évente részt venni.

Legyen szó akár rutin konzultációról, esztétikai fogászati kezelésről, fogszabályzásról vagy speciális fogászati, szájsebészeti panaszról, a budapesti Implantcenter Fogászati és Szájsebészeti klinikán specialistáink már közel 15 éve várják a pácienseket Buda szívében, magas színvonalú, teljes körű és elérhető árú, fogászati és szájsebészeti ellátással. A kezelések során kiváló minőségű alapanyagokat és csúcstechnológiájú berendezéseket, eszközöket használunk, melyek lehetővé teszik fogorvosaink számára, hogy minden fogászati kezelést gyorsan és precízen kivitelezzenek. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szükséges kezeléseket pácienseink fájdalommentesen és a lehető legkomfortosabban élhessék meg.

Tegyél egy lépést életminőséged javításáért, gyere el hozzánk egy ingyenes konzultációra és győződj meg szakértelmünkről személyesen, hogy fogaid még egészségesebbek, mosolyod pedig még vonzóbb lehessen!

Elérhetőségeink:

IMPLANTCENTER fogászati- és szájsebészeti klinika

Tel.: (+36) 1 422 0808

E-mail: info@implantcenter.hu

Web: www.implantcenter.hu

Címünk: 1024 Budapest, Margit krt. 67.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top