Csajok Magazin

Természetes táplálás vagy cumisüveg?

A kismamák számára az egyik legszemélyesebb és mégis nagyon bonyolult döntés, hogy szoptassanak-e vagy cumisüvegből etessék gyermeküket.

A mindkét táborból ránk irányuló nyomás elbizonytalaníthat és aggaszthat bennünket. Az anyatej tökéletesen kielégíti az újszülött szükségleteit és könnyen emészthető. Ám manapság a tápszerek is jobbak, mint valaha. Az anyatej valójában olyan anyagokat tartalmaz, amelyek saját immunrendszerek kifejlődéséig megvédik gyermekünket a betegségektől. Azonban ez a mi döntésünk, és ha a cumisüveg használatát választjuk, gyermekünk akkor sem szenved nagy hátrányt. Az etetés örömforrás legyen, ne kihívás.

Ha a szoptatást kötelességnek érezzük, vagy pedig bűntudattal etetjük a cumisüvegből, akkor örömünk elszállhat. Ha a cumisüveg használata felé hajlunk, jó ötlet elhalasztani a döntést a baba születéséig. Az első néhány napban képződő előtej vagy kolosztrum csodálatos táplálék az újszülött számára. Még mindig átválthatunk az üvegre később, de nehéz elkezdeni szoptatni, ha a baba születés utáni napokban nem volt, ami ösztönözze a tejképződést. Bármelyik etetési módot is választjuk, eszünkbe kell vésni, hogy a szeretet, ölelés és figyelem ugyanolyan fontos a baba számára, mint az, hogy szoptatunk vagy cumisüvegből etetünk-e.

Forrás: Maryann Brinley és Dr. Howard Berk: The Everything Pregnancy Book,
Forrás: www.impulzus.ro
Fotók: www.sxc.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top