Csajok Magazin

Természetes elegancia

Nem újkeletű ötlet fából készült karórát készíteni, hiszen már évszázadokkal ezelőtt is megtették.

Az okok, amiért fa időmérőt csatoltunk a csuklónkra, ma is ugyanazok: a természetes anyag elegánssá és különlegessé teszi a megjelenésünket. 
Régen a karórák szinte kivétel nélkül fémből készültek, aki tehetősebb volt, az még az aranyat is megengedhette magának. Amikor a műanyag kezdett elterjedni, az órákat is egyre inkább ebből az alapanyagból készítették, hogy minél olcsóbban és több ember számára elérhetőek legyenek. A digitális órák megjelenése szintén az olcsó órák népszerűségének kedvezett. Ám mostanában egyre több ember vágyik megint olyan minőségi karórára, amit büszkén viselhet. Történeti forrásokbók kiderül, hogy az arisztokraták már az 1600-as években készíttettek maguknak fa karórákat, de erre csak a gazdagabbaknak telt, a fém pedig hamarosan átvette az uralkodó alapanyag szerepét. Az utóbbi években azonban egyre nagyobb a kereslet a fa karórák iránt, hiszen ez az anyag visszahozza a minőséget és a stílust a megjelenésünkbe. A fa a műanyaggal szemben környezetbarát alapanyag is, ráadásul ha új fákat ültetnek a kivágottak helyett, akkor korlátlan mennyiség áll belőle rendelkezésre.
Miért érdemes tehát a Bewell fa karórák közül választani? Mivel rendkívül sokféle fafajta áll rendelkezésre, minden egyes órának más lesz a színe és a mintázata. Nincs két faóra, ami teljesen egyforma lenne, mindegyik egyedi darab. Egy óra készülhet akár többféle fából is, ez még több lehetőséget ad a színekkel és mintázattal való játékra. A különféle fafajták más-más stílusú öltözethez illenek: a sárgás-fehér színű puhafák, például a fenyő és a nyír inkább a lazább, hétköznapi, farmeres viselethez mutatnak jól. A keményfák, például a legtöbbször vörösesbarna árnyalatú cseresznyefa az elegáns ruházat méltó kiegészítője: bátran viselhetjük akár üzleti megbeszéléseken, vagy koncertekre, étterembe.
Még egy érv a fa órák mellett, hogy ezeket bátran viselheti mindenki, hiszen a száz százalékban fából készült órák nem okoznak allergiát, ellentétben a fém órákban előforduló nikkellel  vagy rézzel, amelyek allergiás reakciókat idézhetnek elő.
További információ: www.faorashop.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top