Csajok Magazin

TERMÉKFEJLESZTÉS A PROOKIESNÁL

Egészséges, növényi alapú snackek 15-19 éveseknek

A Prookies süteményei és tortái méltán népszerűek már 8 éve az egészségtudatosan étkezők körében: az újra gondolt finomságok bűnbe visznek, lelkiismeret-furdalás nélkül.

Mindez annak köszönhető, hogy termékeiket kizárólag gondosan megválogatott, minőségi alapanyagokból állítják elő, és mindemellett desszertjeik:

–  protein tartalma kiemelkedően magas

– hozzáadott cukormentesek: csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaznak

– búzaliszt-mentesek.

Nagy hangsúlyt fektetnek a finom íz mellett arra, hogy megfelelő energiaforrás legyen akár egy sportoló, akár egy tudatosan étkező számára is. Ezért finomított búzaliszt helyett összetett szénhidrátot használnak, úgy, mint zab, rizs vagy tápióka.

A sütemények felépítésénél arra  törekednek, hogy növeljék a termékek fehérjetartalmát, ennek érdekében tejsavófehérjét és zsírszegény túrót használnak.

A termékfejlesztés folyamatosan zajlik immár 8 éve a fogyasztói igényeknek megfelelően. A legfrissebb termékfejlesztési projektjükkel európai szintű igényeket céloztak meg: az EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2022 programja keretében rendezett verseny idei hazai győztese, a Prookies Kft., a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.-vel közösen vesz részt.

A 2022. évi program célja a 15-19 éves fiatalok igényeire épülő innovatív, egészséges, növényi alapú, azonnal fogyasztható snackek fejlesztése. A Prookies Kft. küldetése kiegyensúlyozott, egészséges életmódra inspirálni mindenkit, megmutatva, hogy ebben helye van a megfelelő összetételű édességeknek is. A programról Szakács Levente, a cég ügyvezetője mesélt nekünk: „A program keretében öt online workshop alkalmával, moderátor által irányított kérdésfeltevések során jutottunk el az új, egészséges snack termékkoncepciójáig. A workshopok részvevői a 15-19 éves fiatalok, a szülők és a nagyszülők, így a három korosztály válaszai segítségével megismertük a fiatalok táplálkozási szokásait és preferenciáikat, valamint az általuk vásárolt és fogyasztott snackekkel kapcsolatos meglátásaikat. A ko-kreációs workshopok, azaz a célzott fogyasztói csoporttal közös gondolkozás során külön hangsúlyt helyeztünk a termék alapanyagára, tápértékére és érzékszervi tulajdonságaira, így az ízre, a színre, az illatra, az állományra, a méretre, a ropogósságra, a keménységre, valamint a termék csomagolására is. A végeredményt piacra bevezethető termékekké alakítjuk, s 2023 nyarán meg is jelennek a boltok polcain.”  A sütemények elérhetőek a SPAR toGo üzletekben országosan.

További információ: www.prookies.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top