Csajok Magazin

Tények és ígéretek

A cellulit, más néven a narancsbőr a nők legnagyobb számát sajnos érinti. Ez az elváltozás már nagyon fiatal korban is előjöhet, a soványaknál épp úgy, mint a teltebb nőknél.

Ezt akár örökölhetjük, de okozhatja az anyagcsere rossz működése, vagy hormonzavar is. Így cellulit ott alakul, ki ahol rossz a nyirokkeringés, vagy a vérkeringés. A lerakódott salakanyag elszívja a körülötte levő vizet, így kialakítva a pici párnákat. Esztétikailag ez az egyik legzavaróbb a nők számára, ám ma már számos hatékony módszer létezik ennek kezelésére. Cellulit kezelésre kúraszerűen kell járni, ami heti egyszeri alkalmat jelent hetente, körükbelül egy hónapon át. Azonban a kezelések önmagukban még nem elegendőek a teljes cél eléréséhez. Szükség van a táplálkozás beállítására, amelyet dietetikus végez.

Egyik leghatékonyabb módszer a hypoxi traning. A vendég szobabiciklizéssel egybekötött vákuumkezelést kap. Az alacsony nyomás először a vért a zsírszövet problémás zónájába szívja, ahol felzúdul az edzéshez szükséges energiát szolgáltató zsírsavakban. A differenciál cellulit kezelés egyik típusa a csúszóhullám masszázs. Ennek lényege, hogy a masszázs gyengéd nyomást gyakorol a bokától a combokon keresztül a csípő felé, így aktivizálódik a nyirokkeringés, gyorsul a salakanyagok szállítása. Ez a kezelések egyik legkellemesebb fajtája. A narancsbőr nem csak az idősebbek ellensége. Így nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a táplákozásra, az elegendő folyadék bevitelre és nem utolsó sorban a mozgásra. Ezek betartásával és a kezelésekkel, hamar látványos eredményt lehet elérni. Ám ezek a tényezők nem csak a cellulitisztől védenek meg bennünket, hanem egész életünkre, testi-lelki állapotunkra kihatással vannak.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top