Csajok Magazin

Téli esküvő

A zord időjárás sokakat elrettent attól, hogy a téli hónapokra szervezzenek esküvőt. Pedig a télnek is megvan a maga varázsa és nem mellékesen sok-sok előnye az esküvő szervezésben.

Gyanítom, nem sokan mondhatjuk el magunkról, hogy részt vettünk már téli esküvőn. Hagyományaink elsősorban a tavaszi, nyári, kora őszi időpontokra időzítik ezt a nemes alkalmat, pedig kevés annál szebb látvány és érzés létezik, mint mikor a pár hintón érkezik a gyönyörű hóesésben a kandallóval melegített lakodalmi helyszínre…belépve finom mézeskalács és forralt bor kerül felszolgálásra a fázó érkezőknek…mindenhol apró mécsesek teszik még meghittebbé és melegebbé az ünnepet.

A szervezési részt illetően jelentős könnyebbség lehet a kedvező ár, amiben a szolgáltatókkal megállapodhatunk, hiszen a téli csekély forgalom miatt ők is kapva kapnak egy-egy biztos bevételi forráson.

Emellett nem szükséges hónapokkal előtte lefoglalnunk a termeket, legyen szó akár az étteremről vagy az anyakönyvi hivatalról, hiszen nyoma sincs a tolongásnak. Nyugodtan, az esemény jelentőségének kellő figyelmet szentelve tudjuk kimondani a boldogító igent.

Óva intünk attól, hogy túlságosan a karácsonyi ünnepek közelében tűzzétek ki a dátumot, ezt megindokolni szükségtelen: mindenki elfoglalt, pénztárca üres, sokan el is utaznak, mindenütt nagy a felfordulás, és egyáltalán – a karácsony az karácsony. Ezzel szemben mindenkit megörvendeztet majd a jó hír, hogy egy szomorkás téli szombat estén veletek ünnepelhet, végre kimozdulva otthonról.

Az időjárás viszontagságaira felkészülve melegebb menyasszonyi ruhát válasszunk és igyekezzünk több rétegben öltözködni. A ruha lehet hosszú ujjú, varrathatunk hozzá blézert, stólát vagy egy rövid kis bundát. Itt az ideje az igazán különleges kiegészítőknek: szőrmetáskáknak, hosszú kesztyűknek, tollas papucsoknak, kiscsizmáknak. Most lehetünk igazán elegánsak, élvezhetjük a hatalmas, több rétegű szoknyákat, több részből álló felsőket anélkül, hogy kényelmetlenül éreznénk magunkat.

A legszebb mégis az, hogy a zord, szürke téli napokon egy meleg, meghitt ünnepet varázsolhatunk, amire készülünk, amit várunk és amelyet sosem felejtünk el…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top