Csajok Magazin

Tejmentesen

A növényi italkészítő automatákról bővebben.

Amikor kiderül valakiről, hogy érzékeny a tej valamelyik alkotójára, esetleg a tojást tolerálja rosszul a szervezete, a gluténérzékenységet már nem is említve, az első döbbenetből ocsúdva felmerül a kérdés: hogy oldom meg a táplálkozást a mindennapokban és mennyibe fog ez kerülni?

Ma már rendelkezésre áll nagyon sokféle alapanyag az ételallergiások számára, viszont nincs mindenkinek ideje, kedve ahhoz, hogy otthon pepecseljen a gluténmentes kenyér, sütemény sütésével, ami – lássuk be, – nem is olyan egyszerű, ezért sokszor végzi a kukában.  Nem is beszélve a magokból, gabonákból készülő tejhelyettesítő italok előállításáról, amitől viszont a főzés- turmixolás- szűrés következtében úszik az egész konyha és elég sok mosogatnivaló is keletkezik, ezért sokan meg sem próbálkoznak vele.

A boltban kapható dobozos tej alternatívák sajnos nem mindig mentesek a tartósítószerektől és hozzáadott cukortól. Szerencsére vannak olyan lehetőségek, amelyek a pénztárcát is kímélik, és az elkészítést is gyerekjátékká teszik. Ilyen megoldást nyújtanak a növényi italkészítő automaták.

A növényi tejhelyettesítőknek hála, olyan egészséges alternatíva birtokába kerülhetünk, amely biztonságos, megoldja a kalcium, magnézium, foszforbevitelt, a mag-és gabonaitalok jó része ugyanis igen gazdag ezekben a nyomelemekben.

A növényi italkészítők előnye, hogy gyorsan és egyszerűen főzhetünk tejhelyettesítőket, ráadásul pontosan tudjuk mi található bennük.  1,2 l rizsitalt pl. 50 g rizsből, 36 g kókuszreszelékből és 1 l vízből állíthatunk elő úgy, hogy csak bele tesszük az automatába a hozzávalókat, kiválasztjuk programot és fél óra múlva már fogyaszthatjuk is a finom tejpótlót. De nem csak egészséges italokat, hanem tápláló baba ételeket, tejszín helyettesítőket, pudingokat, kásákat, nyers turmixokat is előállíthatunk, továbbá remek segítség a konyhában, amikor gyorsan, ízletes krémleveseket akarunk tálalni a családnak.

A  Vegital  Szaküzletben egyaránt kaphatóak mag,- vagy gabona alapú tejhelyettesítő italok elkészítésére kiválóan alkalmas automata készülékek, de megvásárolhatók a helyben főzött növényi italok, joghurt, tejföl, kefir, tejszín helyettesítésére szolgáló készítmények, valamint gluténmentes alapanyagok is.

Természetesen interneten keresztül is vásárolhatunk a web áruházban, ha valaki nem az székesfehérvári üzlet közelében lakik.

www.tejmentesital.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top