Csajok Magazin

Tavaszi felfrissülés

Az évszakok váltakozása nagy mértékben befolyásolja hangulatunkat, közérzetünket. A tavasz közeledtével felborul hormon háztartásunkat, olykor szeszélyesebbekké válunk. Ez a változás kihat szervezetünkre,azaz bőrünkre, hajunkra, körmünkre.

Tavasszal megújulunk, felfrissülünk, azonban a hétköznapi stressz, az alvás hiánya negatívan hat ránk. A városi levegő szennyezettsége mellett, saját magunk is tehetünk arról, hogy hullik a hajunk, vagy töredezik a körmünk. A nem helyes táplálkozás, a vitamin hiány, vagyis a kevés zöldség és gyümölcs bevitel, éppen úgy károsítja a szervezetünket, mint a dohányzás vagy az alkohol. Ugyan már régóta köztudott, hogy a dohányzás öregíti a bőrt, de azt azonban talán kevesen tudják, hogy a túlzásba vitt fogyókúra szintén nagyon káros. Hiszen a túlzott fogyókúra folyamán szervezetünk folyadékot veszítezzel együtt arcunkból is, de a folyadék az arc mirigyei közé nem pótólható! Ezért fontos, hogy akik fogyókúráznak szem előtt tartsák az elegendő mennyiségű víz bevitelét, saját egészségük megőrzése érdekében.
Azonban az egészséges életmód megőrzéséhez, testünk ápolásán kívül, a kiegyensúlyozott lelki állapot is hozzá tartozik. A mozgás nagyon fontos, hogy egészségesek legyünk. Sajnos manapság kevesen tehetik meg, hogy egy héten többször is ellátogassanak egy mozgásközpontba, rohanó életvitelünk miatt. Azonban egy hétvégi kirándulás, kimozdulni a szabadba, friss levegőt szívni, igazán jó hatással lehet közérzetünkre.  Mindemellett fontos, hogy a hétköznapokban is megtaláljuk a kikapcsolódás, relaxálás egy-egy módját. Íme néhány ötlet, hogy hogyan kényeztessük, ápoljuk bőrünket és hajunkat.

Töltsünk a kádba kellemesen meleg, ne túl forró vizet, mert ez száríthatja bőrünket. Egy nagyobb pohárba öntsünk tejet, majd két három kanál mézet keverjünk el benne és ezt az illatos mézes tejet öntsük a kádba. Hatását azonnal érezni fogja, bőre puha és bársonyos lesz. Ez a kellemes fürdő nem csak testünkre van nagyon jó hatással, de lelkünknek is jót tesz.

A kádba csöpögtetett illóolajokkal szintén kényeztethetjük érzékeinket, melyről bővebben Életmód rovatunkban olvashat.

Fontos, hogy vitaminokkal dúsított testápolókat használjuk, hiszen ezek pótolják a vízhiányt.
Mivel bőrünk a legszebb ruházatunk, kellő időt kell ápolására szánni. Egyik legfontosabb részünk az arcbőrünk mely ápolására külön figyelmet kell fordítani. Hiszen mindenki szép, aki ápolt. A sok folyadék fogyasztása, a kellő vitamin mennyisége mellett, ma már olyan készítmények állnak rendelkezésünkre melyek ápolják, hidratálják, lassítják bőrünk öregedését. Hogyan frissíthetjük fel arcbőrünket? Tisztítsuk meg bőrünket a sminktől, szennyeződésektől, majd készítsük el a pakolást. Egy pohár natúr joghurtba csöpögtessünk egy fél citrom levét, keverjük el, majd kenjük a pakolást arcunkra, hagyjuk rajta néhány percig és mossuk le. Arcunk felfrissült, tiszta és bársonyos lett! A kellő mennyiségű alvás azonban elengedhetetlen. A bőr éjjel szintén pihen, regenerálódik. Ma már számos krémet vásárolhatunk, melyek kifejezetten éjszakai használatra valók, ekkor épülnek be a hatóanyagok bőrünkbe. Legyenek akár nappali akár éjszakai krémek, céljuk, hogy hidratálják bőrünket, megelőzzék a korai öregedeést, eltüntessék a mimikai ráncokat és a karikákat, egyszóval, hogy széppé varázsoljanak bennünket. Azonban az első lépés, hogy igyunk sok vizet, aludjunk eleget, és próbáljuk meg a lehető legjobban elkerülni a stresszt.

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top