Csajok Magazin

Tavaszi divatmorzsák

Az egyre hosszabb nappalokon, az első meleg napsugarak már előkészítik lelkünket a tavaszra. A rügyező fák, a virágos kertek mind azt sugallják, hogy a télen használt szürke, sötét ruhákat felváltsák a vidám színekben pompázó variációk. A trendek ennek most igazán teret adnak, hiszen a szivárvány minden változatában ragyoghatunk…

A tavaszi kollekció mindig valami újjászületésről, valami újításról szól, akárcsak a természet „veszi fel színes ruháját”. Az idei paletta igencsak színes, ahogy az elmúlt években, most is szinte minden divat. Talán leginkább a ’80-as, ’90-es évek világa köszön vissza. Mielőtt a rég elfeledett ruhadarabokat mindenki előtúrná a padlás mélyéről, rájuk fér némi újítás. A nőiesség mind anyagokban, mind formákban komoly hangsúlyt kap. Ezt a vonalat azonban nem a vad színekkel, hanem a finom eleganciával próbálják elérni. A pasztell legkülönfélébb árnyalataival, megnyugtató, harmonikus hatás kölcsönözhető. A természetes világ jellemzőit azonban a geometrikus formákkal, szabályos minták kombinációjával tehetjük egyedivé.

 

A ’20-as évek érzetét keltik a „divatguruk” által újra használt rojtok, melyeket szigorúan az imént említett pasztell színekben álmodták meg, kontrasztot teremtve a szín és a forma között. Egy kicsit meglepő, hogy újra hódítanak az extra mini szoknyák és felsők. Az elmúlt években nagyot sóhajtottunk, hogy végre lehet csinosan szabott, csípőig érő pólókat vásárolni. Megnyugtatunk mindenkit, ezek sem tűnnek el, hiszen akkor is lehetünk divatosak, ha ezt nem emeljük be a ruhatárunkba. 

A rojtos farmer is újra hódít, igen ám, csak most nem a slampos változata, hiszen egy csinos felsőrésszel és egy magas sarkú cipővel szexivé varázsolhatjuk, így egyben csinos és laza. Visszatérve kicsit a színekre, a természetes variációk mellett az élénk színek is feltűnő elegyet alkotnak: az élénk sárga, a piros, a kék, a harangvirág kék, a narancs és a bíbor vörös. Aki viszont ezeket a változatokat nem érzi igazán a magáénak, nyugodtan választhatja a színek egyre világosabb tónusait, a természet, a föld különböző árnyalatait.

 

Most nyugodtan vehetjük félvállról is a dolgokat, hiszen idén minden újra divat, ami félvállas szabású, rafinált megoldással dobják fel ruhaneműinket, a lényeg az aszimmetriában rejlik. Továbbra is maradnak „az istennő jelmezek”, vagyis az ápol és eltakar ruhák, talpig érő, bő szabású, lány vonalvezetésű rucik. Újdonság azonban, hogy a csipke és a tüll nemcsak a fehérneműinket díszítik, hanem a ruháinkat is. A tervezők szerint ezek az anyagok testesítik meg igazán a romantikus vonalakat, a nőies formákat.                                        

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top