Csajok Magazin

Tavaszi cipődivat

A tavaszi-nyári cipők lassan a boltok polcaira kerülnek. Az idei szezonban érdekes fazonok kerültek előtérbe. A bokacsizmák például meglepő változáson mentek keresztül, de lesznek ismerős, visszaköszönő megoldások és olyan stílusjegyek is, melyekkel már a téli kollekcióknál találkoztunk.

A legújabb, 2010-es cipőkollekció leginkább a régi gésák hatalmas, fatalpú papucsaira emlékeztet, vagy a velencei kurtizánok szintén jókora cipőire. Hétköznapi viseletre semmiképen sem ajánlottak például a neves divattervező, Alexander McQueen legújabb cipő- kreálmányai. A cipőket kristályokkal díszítették, több mint 20 centis sarkakkal vannak ellátva. A 2010-es idény divatcipői különösek, mintha egy horrorfilm inspirálta volna őket: óriásiak, túlméretezettek, ormótlanok és bizarrok.

Magasított talp

A platform talp időről időre visszatér. Az elmúlt szezonokban inkább az volt jellemző, hogy az extra magas tűsarkú cipőknek volt viszonylag vastag a talpa, vagy pedig telitalpú modelleket hordtunk, most meg úgy tűnik, hogy az egyenes változat jön vissza.

Az egész platform-mánia a kínaiaktól és a japánoktól ered, ezekben a kultúrákban a tradicionális viselet szerves részét képezik. Ahogy változtak a korok, úgy változott a talpak vastagsága és a sarkak magassága is.

Pántok keresztbe kasul

A tavaszi-nyári cipők egyik nagy jellegzetessége a sok-sok pánt. A magas sarok alap követelmény ennél a nőies fazonnál. Mindegyik darab igen feltűnő, szoknyákhoz és szűk nadrágokhoz (jeddings, leggings) is remekül passzol.

Visszatér a parafatalp

A parafa talp mindig nyári hangulatot idéz, ezért olyan kedvelt fazon. Az idei kollekciókból sem hagyták ki a tervezők ezt a megoldást. Bátran válassz telitalpú cipőt, ugyanis nyáron nagy sláger lesz újra, de a fapapucsok is mindenféle kivitelezésben jelen lesznek. A boka és vádli köré tekerhető pántok nagyon dekoratív látványt nyújtanak.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top