Csajok Magazin

Táborozz a Logiscool-ban

Közeledik a nyári szünet, ami a legtöbb szülő számára sok fejtörést okoz. Az egyre bővülő kínálat mellett nem egyszerű feladat olyan tábort találni, ahol a gyerekek amellett, hogy jól érzik magukat, közben még hasznosan is töltik el az idejüket; ahol a mindennapos élmények mellett érdekes és izgalmas tudással gyarapodhatnak. Ebben segít a Logiscool élményalapú programozó iskola, amely idén már ötödik éve szervez tematikus táborokat országszerte. A digitális világ érdekes és izgalmas témáival folyamatosan bővülő kínálatuk Magyarországon a legnagyobb.

A Logiscool Budaörsről indult 2014-ben. 6-18 éves korú gyermekeket tanítanak programozni innovatív, kreatív környezetben, egyetemista oktatók segítségével. Közel 50 iskolájuk van világszerte, 8 országban vannak jelen, és több mint 12.000 diák kezdett el náluk tanulni. Ezek a számok hónapról-hónapra dinamikusan nőnek.

Az egyhetes Logiscool táborokban lelkes, egyetemista oktatók koordinálásával a diákok számítógépes játékokat és applikációkat készíthetnek, különböző robotokat programozhatnak (LEGO, mBot), Minecraft világot építhetnek, vagy megismerkedhetnek a videóvágás és a honlapkészítés alapjaival. A félnapos, tematikus programok mellett sok élmény, sport és játék várja a táborozókat.

A tananyagot folyamatosan, a legújabb trendeknek és elvárásoknak megfelelően fejlesztik, így idén teljesen új tematikájú táborok közül is választhatnak a gyerekek. Ilyen lesz például a Bizniscool tábor, ahol a diákok saját vállalkozást “indíthatnak”, megtanulhatják, hogyan kell egy brandet felépíteni és csapatban dolgozni.

Szintén újdonság a Coder Camp – Micro:bit tábor, amelyben a diákok egyszerű és összetett játékos programok segítségével több, széles körben elterjedt szenzor működését ismerhetik meg (pl.: fény- és hőmérséklet érzékelő, gyorsulásmérő vagy digitális iránytű).


Emellett indítanak egy intenzív, kéthetes Scoolcode nyári tábor is, ahol a diákok a Logiscool egyedi, saját fejlesztésű oktatási tananyaga segítségével az alapoktól sajátíthatják el a programozást. A tábort elvégző diákok pedig szeptemberben haladóként, a második félévvel folytathatják tanulmányaikat a Logiscoolban.

Oktatóink hozzáértése, táborvezetőik tapasztalata és animátoraik lelkesedése az elmúlt években több, mint 13 000 diák számára biztosította, hogy életre szóló tudást, tapasztalatot és élményeket szerezzen náluk, így nem véletlen, hogy a Logiscool táborai a legnépszerűbb nyári táborok közé tartoznak.

Az évközi programozó kurzusokhoz hasonlóan a táborokban is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok játszva, élményszerűen tanuljanak meg programozni, és elsajátítsák a logikus, algoritmikus gondolkodás alapjait. Azt szeretnék, hogy  mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb témakört és szintet.

Nagyon jó azt látni, hogy évről-évre egyre több lány jelentkezik a kurzusaikra és a nyári táborokba is. A lányok (és a szüleik) is kezdik belátni, hogy a programozás a jövő tudása, és szinte minden szakmához elengedhetetlen lesz majd – függetlenül attól, hogy valaki férfi, vagy nő. A Logiscoolban pedig tényleg élmény a tanulás; a diákok az alkotás örömén keresztül sajátítják el azt a hasznos tudást, ami egész életükre nézve meghatározó lesz.

A Logiscool iskolavezetői, oktatói és animátorai szeretettel várnak minden érdeklődőt – fiúkat és lányokat egyaránt – az idei év legjobb élménytáboraiba! Jelentkezzetek, mielőtt betelnek a helyek és szóljatok a gyermeketek osztálytársainak, barátainak is!

További részletek és regisztráció: https://summer.logiscool.com/hu/camps

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top