Csajok Magazin

Sztárportré Dobrády Ákossal!

Közismert emberek rádiós interjúban minden héten! A Sztárportréban Dobrády Ákos Szakmai titkokról beszélt!

Dobrády Ákos (Dalszerző – Előadó): „A legfontosabb, hogy rengeteg impulzus érjen, sokat kell utazni, élményeket szerezni, és ezeket lehet kiírni magunkból. Sok zenét kell hallgatni, olvasni, filmeket nézni, és akkor az embernek jönnek gondolatai…

Én például úgy működöm, hogy 1-1,5 év alatt összegyűlnek a dalok, különböző ötletek, részletek, amikből utána kiválogatom a legjobbakat – amikor elhatározom erre magam. Van egy kis magnetofonom, erre szoktam halandzsa nyelven feldúdolni, énekelni az ötleteket, és később erre készül szöveg. De az is lehet, hogy valami bemondás alapján ugrik be… Például a Nem jön álom a szememre, az úgy jött, hogy egy nap feküdtem a tévé előtt, néztem egy filmet. Egy pár feküdt az ágyon, a nő odafordult a férfihoz, és azt mondta: Kedvesem, nem jön álom a szememre, nem tudok aludni. Ez hirtelen megragadt, lementem a zongorához, és megzenésítettem – meg is született gyorsan a refrén. A jó dalok, pillanatok alatt születnek meg.

Papír, toll, magnetofon, és a zongora – én ezekkel dolgozom -, és a producerekre hagyom a stúdió munkát. A laptopom az, ami még mindig nálam van, és ha elutazom valahova, akkor összekötöm a kis billentyűvel, és modellezgetek, rögzítem a dallamokat, harmóniákat, éneket…”

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top