Csajok Magazin

Sztárfogyókúra

A híres színésznők közül sem született mindenki Vénusznak, sőt! A tökéletes külsőért, melyet a filmvászon hoznak, a legtöbbjüknek igenis meg kell küzdeni. Hogy csinálják, hogy mindig olyan jól néznek ki? Milyen a diétájuk, és hogyan fogyóznak, ha le kell adniuk pár kilót egy fotózás előtt? Bizonyára többen vagyonokat költenek személyi trénerre és plasztikai sebészre, de a legfontosabb, hogy az étrendjükre folyamatosan odafigyelnek.

Catherine Zeta-Jones – Atkins-diéta

Az Oscar-díjas, kétgyermekes walesi színésznő, aki egy ideje az Elizabeth Arden kozmetikai márkát is népszerűsíti, második gyermeke születése után jobban néz ki, mint lánykorában. Catherine sohasem titkolta, hogy a híres Atkins-diéta – és természetesen egy személyi edző – segítségével intett búcsút a várandósság során felszedett plusz 20 kilónak. A diéta kifejlesztője, Dr. Robert Atkins szerint a túlsúlyos emberek zöme anyagcserezavarokkal küzd. Ha kizárják étrendükből a szénhidrátalapú ételeket, amelyek növelik a szervezetben a zsírraktározó inzulinhormon mennyiségét, akkor a kilók fénysebességgel fognak szinte „elolvadni”. Az Atkins-diéta során tehát tilos a kenyér, a tészta, és minden, amiben szénhidrát van. Az Amerikában szinte forradalmat előidéző étrendnek azonban – mint mindennek – nagy az ellentábora is. Szerintük nem szabadna egy egész táplálékcsoportot kivenni étrendünkből, mert az hiánybetegségekhez vezethet. Ráadásul a heti 1 kilogrammnál nagyobb súlyveszteség esetén nem csak a zsír, de az izom is pusztul, s ez akár a szívizom is lehet, hiszen a szervezet nem tud különbséget tenni izom és izom között. Mindezek ellenére, rengeteg sztár esküszik erre a módszerre.

Laetitia Casta – természetjárás és chi-kung

A gyönyörű francia szupermodell-anyuka, a L’Oreal cég egyik arca, aki amellett, hogy Franciaország nemzeti hölgyét, Marianne-t testesíti meg, s mozifilmekben is játszik, a természetesség híve. Normandiában született, és fiatalsága nagy részét is itt töltötte. A család egy ici-pici településen lakott. Laetitia így emlékszik vissza gyermekkorára: „Tíz évig éltem a lehető legnagyobb egyszerűségben, szinte a természet ölén. Alig-alig voltak szomszédaink. Játszottam a folyóparti békákkal, szabadon kószáltam az erdőben. Fantasztikus volt.” Casta ma is inkább a természetet választja a konditermek neonfényes világa helyett. Amikor csak teheti, leutazik vidéki házába, és maratoni gyaloglásokkal tartja karban testét. Nem iszik alkoholt, viszont nagyon ügyel arra, hogy naponta 2,5 liter ásványvízet elfogyasszon. A szép hölgy emelett a chi-kung híve, bár a majd egy órás programot nem minden nap tudja beilleszteni napirendjébe. „Ilyenkor kiszaladok a kertbe, és átölelek egy fát. Hihetetlen, hogy ezáltal milyen gyorsan fel tudok töltődni energiával, szinte érzem, hogy bizseregnek az ujjaim. Ezekben a pillanatokban egynek érzem magam a természettel.”

Jennifer Lopez – Krav Maga

A gömbölyded hátsó idomai miatt is népszerű színésznő-popsztár-parfümkreátorral nem érdemes ujjat húzni. Három éve, a „Most már elég” című filmje kapcsán kezdett el foglalkozni egy régi keletű, bár lassan tért hódító sportággal, a Krav Magával. Ez eredetileg az izraeli hadsereg részére kifejlesztett önvédelmi technika (Krav Maga héberül közelharcot jelent), amelyet egy Imi Lichtenfeld nevű úr dolgozott ki 1940 környékén. Nyugdíjazása után Lichtenfeld éveket töltött azzal, hogy e harcművészeti stílus elemeit a mindennapi sport részévé tegye. A nyolvanas évek elején nyíltak meg az első Krav Maga iskolák utcai harcosok részére, a kilencvenes évektől kezdve pedig a populárisabb változatot is elkezdték oktatni. Jennifer Lopez hetente háromszor edz, emellett napi négy órát gyakorol táncosaival – ha éppen nem soronkövetkező filmjét forgatja. Ennyi testmozgás mellett nincs szüksége intenzív diétára, kis odafigyeléssel tartani tudja súlyát.

Anna Kournikova – fitnesz

A szépségéről, és nem feltétlenül páratlan technikájáról ismert orosz-amerikai teniszsztár tudja, a pályán csak az igazán edzettek nyerhetnek. Egy jó szervához, lecsapáshoz ugyanis jelentős testi erő is kell. Ahhoz azonban, hogy a multimillió dolláros szponzori szerződéseket megtarthassa – mint pl. az adidas márka modellje -, amellett, hogy jól játszik, jól is kell kinéznie. Ezért a fogyókúra szóba sem jöhet Kournikova számára: azon a nagyon törékeny és halvány vonalon kell egyensúlyoznia, mely az izmost megkülönbözteti a drabálistól. „Nagyon szigorú szabályok szerint élek. Pontosan meg van szabva, mit és mennyit ehetek, mit és mennyit mozoghatok. Néha elegem van, és össze-vissza eszem, bulizni, táncolni járok. Aztán persze verem a fejem a falba, mert egy éjszakai kaland egy hetes, kemény kúrával orvosolható.” Kournikovával természetesen személyi edző foglalkozik, aki ha csak teheti, felügyeli, hogy pártfogoltja teljesíti-e az előírt edzésadagot, és amennyiben lehetséges, még az étkezéseket is végigüli vele.

Naomi Campbell – személyi edző

Nem egyszerű megőriznie párductestét. A nagycsontú, hízásra hajlamos lány gyakorlatilag folyamatosan éhezik – lehet, hogy ez az oka hisztériás rohamainak? -, nem veti meg az alkoholt, de néha még a kokaint sem. Amikor azonban formába kell lendülnie egy-egy bemutató vagy legújabb parfümjének kampánya miatt, Kacy Duke, a híres new york-i konditerem-komplexum, az Equinox edzőjét (aki Imannal és Julianne Moore-ral is dolgozik) kéri fel a közös munkára. Az első két hétben ráhangoló edzéseket végeznek, melynek célja, hogy a modell ismét megszokja a kemény munkát. Ezután belevágnak: Campbell mellizmait fekvőtámasszal, a hasizmokat Pilates gyakorlatokkal és felülésekkel, a karizmokat kézi súlyzókkal, a lábakat pedig kitörésekkel, futással és nehezített úszással edzik. Duke filozófiája a természetesség – minél kevesebb gépre van szükség, annál jobban érzi magát az ember a gyakorlatok közben. A mester csak egy dologban szigorú: Campbellnek az edzések heteiben kötelező kiegyensúlyozottan táplálkoznia, és fel kell hagynia az alkoholfogyasztással.

Elizabeth Hurley – spa, spa, spa

A szintén fiatal, brit topmodell és színésznő anyuka, az Estée Lauder legújabb parfümjének arca, aki Zeta-Joneshoz hasonlóan igencsak elengedte magát a várandósság utolsó hónapjaiban, a szülés után rekordgyorsasággal tért vissza eredeti vonalaihoz. Hat hétig szinte csak halat, főtt csirkét és salátát evett, napi három órát edzett, szoptatásról pedig természetesen szó nem lehetett. A szigorú diétának meg is lett a szemmel látható eredménye. A modell híres arról, hogy a fitneszteremnek még a gondolatától is kirázza a hideg, így az esetenként felszaladó húsz-harminc dekákat egy londoni spa-ban, tekercseléses módszerrel adja le. A Beverly Wellness Center többek között arról nevezetes, hogy egy kétágyas szoba 400 fontba kerül egy éjszakára, hogy Elizabeth Hurley mellett Jennifer Lopest is gyakran látni itt, és hogy Madonna a klub tetőtéri uszodájában tanította úszni gyerekeit. Hurley a testtekercselés mellett az aromaterápiás kezeléseket szokta igénybe venni. Ha azonban arcbőrét akarja rendbehozatni, akkor Mario Radescu new york-i kozmetológus szalonjába ruccan át repülővel, egy mindössze 300 fontos kezelésre…

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top