Csajok Magazin

Szőrtelenítés otthon

A jó idő beálltával kénytelenek vagyunk nagyobb gondot fordítani a szőrtelenítésre. A hagyományos szőrtelenítés közül valószínű, hogy elég sokkal találkoztál már. Szeretnéd tudni melyik szőrtelenítést válaszd, amit otthon saját magad is el tudsz végezni?

Borotválás
Az új borotvák már úgy vannak kialakítva, hogy a legkisebb hajlatokat is gond nélkül tökéletesre simítják. Előnye, hogy talán a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás az otthon elvégezhető szőrtelenítés közül. Azonban ez a módszer akár otthon napi teendőddé válhat, különben szúrós mellékhatása van. Fontos, hogy soha ne borotválj szárazon!  A művelet előtt célszerű nyugtató krémet, olajat, zselét felvinni, így az irritáció mértéke jelentősen csökken.

Szőrtelenítő krém
A módszer hatását a szőrtelenítő krémekben lévő hatóanyagnak köszönheted, ami feloldja a szőrszálakat. Előnye, hogy fájdalommentes, gyors, olcsó. Hátránya, hogy a krémben lévő savas hatóanyag szőrtelenítés során nem csak a szőrszálakra hat, hanem a bőrre is. A szőrtelenítő krém általában végtagokra javasolt, mivel itt erősebb a bőr és kevésbé érzékeny. Mindig gondosan olvassuk el, mi van a dobozra és a mellékelt használati utasításra írva, sok közülük nem is alkalmas az érzékenyebb területek kezelésére.

Epiláló készülék
Az utóbbi időben jelentek meg az epilálógépek. Előnye, hogy tartóssága aránylag hosszúnak mondható. A készülék szőrtelenítés során kitépi a szőrszálakat, nagy részét szőrtüszővel együtt. Így több idő kell a szőr visszanövéséhez. Leginkább otthoni lábszár szőrtelenítésére javasolják, de léteznek olyan típusú készülékek is, melyeknek lehet csökkenteni epiláló szélességét, így alkalmas lehet például bikinivonal szőrtelenítésére. Hátránya, hogy a készülék leginkább a hosszú szőrszálakat tépi ki a szőrtelenítés során, ezért két kezelés között hosszabbra kell növeszteni. A módszer eléggé fájdalmas is, főleg a hajlatok esetében.

Gyantázás
Többen használják a gyantázás hideg vagy meleg formáját. Előnye, hogy akár egy hónap is lehet a tartóssága. Leginkább lábszárnál ajánlatos végezni. Hátránya, hogy igen fájdalmas és két szőrtelenítés között, hogy eredményes legyen, meg kell várni, míg a szőrszálak 3-4 mm-re nőnek.

Fotók: www.sxc.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top