Csajok Magazin

Színek hatása

A gyógyító színek érzelmi hatása vitathatatlan. A színek és színes fények befolyásolják egészségi állapotunkat, kifejezik pillanatnyi hangulatunkat. Bebizonyították, hogy a színes környezet is az élő szervezetben különböző reakciókat váltanak ki.

Az ókori Kínában és Egyiptomban már alkalmazták a színek energiáját különböző betegségek gyógyítására.

A SÁRGA – a Nap színe. Az értelem és a megértés színe. Ha a lakásban sárga izzó ég, a helyiséget melegség járja át. A szín megkönnyíti a tanulást. A szín harmonizálja a máj, az epe és a gyomor működését, jótékonyan hat az emésztésre, a depressziót is enyhíti. Erősíti az önbizalmat.

A NARANCSSÁRGA – jó hangulat színe. Fokozza az étvágyat, az életkedvet és a kíváncsiságot. A természetgyógyászok ajánlják kapcsolatteremtési vagy szexuális zavarok esetén is. Segíthet a máj, a hasnyálmirigy és a vérszegénység problémáján. A lakásban jó lesz a hangulat, ha uralkodik a narancssárga.

PIROS – az erő színe. Erősíti az önbizalmat, az akaraterőt és az elszántságot. Ha tompa, lusta, kedvetlen, döntésképtelenség jellemzi, önértékelési zavarai vannak, fázékony: vörösre van szüksége! A piros fokozza a test vérbőségét, javítja a vérkeringést, légzőszervi hurutok, középfülgyulladás és több bőrbetegség kiegészítő kezelésére is alkalmas. Piros öltözékkel határozottabb lesz a fellépésünk.

LILA – mágia színe. Megnyugtat, a védettség képzetét kelti, ha kiszolgáltatottnak érzi magát, ezzel a színnel vegye körül magát! Aztán jöhet a meditáció és a spiritualitás.

A KÉK – nyugalom színe. A szabadság és a kreativitás színe, megnyugtat, ellazít. A legmegfelelőbb szín meditációhoz, hűsítő hatása pedig elűzi az álmosságot.

ZÖLD – harmónia színe. A testi és a lelki görcsöket egyaránt oldja. Erősíti a biztonságérzetet, békéltet. Kettős hatása van: nyugtató, ezért jó a központi idegrendszer betegségeinek kezelésére. Enyhíti az időjárás iránti érzékenységet.

Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top