Csajok Magazin

Szereted? Mondd el, ahogy csak Te tudod!

Küldj gyengéd szerelmi vallomást a Milka Valentin-napi virtuális szerelemlakatával!

Érzéseinket néha igen bonyolult kifejezni. Különösen igaz ez akkor, ha szenvedélyes, lángoló szerelemről van szó. A szerelmesek ünnepének tartott Valentin-nap közeledtével azonban egyre erőteljesebb késztetést érezhetünk, hogy életünk párjának vagy akár  ̶  az újabb szokások szerint  ̶  közeli barátainknak is valamiképpen elmondjuk, apró és gyengéd gesztusokkal jelezzük, hogy mennyire szeretjük őket és milyen fontosak számunkra.
A Valentin-nap ünnepének egyik jellemző szokása, hogy a szerelmesek képeslapot, üdvözletet vagy valamilyen szimbolikus üzenetet juttatnak el egymáshoz. A szerelemlakat hagyománya bár történelmileg nem kapcsolódik ehhez az ünnephez, mégis a szerelemről szól, szimbolikus értékű, hosszú távú elkötelezettséget és kötődést jelent két ember között. A világon egyre több helyen találhatóak szerelemlakat hidak és falak, ahová a szerelmes párok elhelyezhetik saját, egyedi lakataikat. A hagyomány szerint a lakatolás nemcsak kölcsönös vallomás, hanem kapcsolatmegerősítő hatással is bír, ezért Valentin-nap környékén érthető módon megsokasodnak az örök szerelmet jelképező lakatok.
Európában a 2000-es években kezdett elterjedni a szerelemlakatok elhelyezésének szokása, és azóta egyre több nagyvárosban is megtalálhatóak a lakatokkal telezsúfolt zarándokhelyek, melyek a legtöbb nagyvárosban immár kiemelt turistalátványosságnak is számítanak. A hagyomány eredete nem tisztázott: egyes források egy ősi kínai legendára hivatkoznak, mely szerint, ha egy láncszemre vagy valamilyen hasonló végtelen tárgyra lakatolunk, akkor a szerelmünk is örökké fog tartani, valamint a lakat kulcsát a folyóba dobva ezt megerősíthetjük. Más leírások azt említik, hogy a szerelemlakat híd hagyománya Szerbiából indult el az I. világháborúban, amikor is egy nő belehalt a szívfájdalomba, miután kedvese elhagyta másért.
A Milka Valentin-napra tervezett virtuális szerelemlakat-küldő oldalának használatával egyszerűen és egyedi módon fejezhetjük ki gyengédségünket és törődésünket. A http://www.milkavalentine.com/hu/ oldalon elérhető alkalmazással könnyedén kiválaszthatjuk párunkhoz és érzéseinkhez leginkább illő lakatot, majd egy kedves és gyengéd, személyre szabott üzenet elküldésével pillanatok alatt tudathatjuk kiválasztottunkkal, hogy mennyire és miért is pont őt szeretjük. Mindezt emailben vagy Facebook-on barátainkkal is megoszthatjuk, ha szerelemünket szeretnénk szétkürtölni a világnak.
Miután kifejeztük szeretetünket, kötődésünket és tudattuk érzéseinket, ne felejtsük el azt sem, hogy a szerelmet és kapcsolatunkat a mindennapokban is folyamatosan táplálnunk kell ahhoz, hogy valóban egy életre szóljon. Nem kell megvárnunk az ünnepnapokat ahhoz, hogy kedvesünket meglephessük kedvenc csokijával, hiszen szeretetünket, gyengédségünket az év bármely szakaszában kifejezhetjük. Maradjunk nyitottak és ne láncoljuk magunkhoz társunkat, hiszen a bizalommal és szabadsággal teli tér az, ahol az igazán értékes kapcsolatok virágozhatnak és mindkét fél boldog maradhat hosszú távon is. Végezetül emlékezzünk arra, amit Alberto Moravia 20. század egyik legkiemelkedőbb olasz regényírója írt szerelemről: „A szerelem csodája csak akkor lehetséges, ha nem csupán a saját szívünkben, hanem a másik szívében is végbe megy!”

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top