Csajok Magazin

Szerelmes regény Bordeline szindrómával

Kneszl Beáta Carmen a könyv írója leplezetlen őszinteséggel beszél betegségéről és pszichiáterével való nem éppen hivatalos kapcsolatáról.

Egy betegség, amiről eddig keveset lehetett hallani, egy történet, amit eddig csak a legközelibb barátok ismertek.

Ez egy önéletrajzi regény. Mi ihletett meg?

-Egy érzés,   mégpedig a tehetetlenség érzése . Valamilyen úton módon de ki kell magamból „ordítani” a fájdalmamat. Fontos kihangsúlyoznom, hogy ami a könyvben le van írva az egy az egyben úgy is történt . Erre azért térek most ki , Mivel  olvastam egy bloger bejegyzését miszerint a történetem olyannyira  abszurd, hogy inkább hihetetlen és valótlan,mint igaz. Csak bízni tudok benne, hogy egyszer mindenre fény derül és önként, ha nem is dalolva, kiállnak a „történetem” szereplői és felvállalják önmagukat ők is, ahogyan én tettem.

 Miért érezted, hogy meg kell írnod ezt a könyvet?

Egy idő után ,ahogy írtam a könyvet, az önanalízis mellett, elkezdtem utána olvasni, mi is az a borderline szindróma. Teljesen beleástam magam a témába. Akkor derült fény arra is, hogy több mint 140 millió ember szenved ebben a személyiség zavarban és ez csak a regisztrált szám. De a kérdésre  válaszolva . Mert tudatnom kell a világgal, hogy ha vannak testi fogyatékkal élők, ha vannak szellemi fogyatékkal élők, akkor vannak érzelmi fogyatékkal élők is, mégpedig ez a Borderline szindróma.

A Borderline szindróma egy kevésbé ismert betegség. Hogy derült, hogy te ebben szenvedsz? Mennyi idő telt el, mire orvoshoz fordultál vele, és kiderült, hogy neked ez a betegséged?

Őszintén szólva  a kórházba vonulásom előtt én sem hallottam a borderline szindrómáról. A kórházban a pszichiáteremtől egy beszélgetés során derült rá fény, hogy ezzel a személyiségzavarral küszködöm.

Milyen tünetei vannak? Írnál egy olyan példát, ami talán az egyik legmeghökkentőbb megnyilvánulása volt nálad ennek a betegségek?

A rettegés…például ha a párom nem veszi fel a telefont, mert mondjuk dolgozik… .Én azonnal földhöz vágom magam kínomban mert az agyam azt kántálja, hogy biztos megcsal…

Aki ebben szenved, nem nagyon szeret beszélni róla, sőt próbálja eltitkolni. Te viszont szinte kikiabálod magadból. Te miért nem titkolod?

 Mert szeretnék segíteni azoknak az embereknek akik hasonló problémával küszködnek. Én elértem már arra a szintre, hogy pontosan tudom, mikor jön a pánikszerű robbanás és már tudom kezelni.

Kinek ajánlod a könyvedet?

Mindenkinek! A Borderline szindrómával küszködőknek és a Borderline szindrómával küszködő emberek hozzátartozóinak. Mivel mindenkinek van legalább egy „furcsa” ismerőse, családtagja, barátja…

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top