Csajok Magazin

Szépségápolási szabályok

Élvezzük a napfényt és szánjunk egy kicsivel több időt magunkra és szépségünk ápolására az elkövetkezendő időszakban. Az alábbi szabályokat érdemes betartani, melyekkel megőrizhetjük bőrünk, hajunk, körmünk egészségét.

Kerüljük a dohányzást!
A dohányzás az arcbőrt sárga és fakó színűvé változtatja, és elveszíti rugalmasságát. Körmeinket szintén besárgítja.

Alkohol
Kerüljük a nagy mennyiségű alkohol fogyasztását. Az arcon, nyakon, mellkason foltok alakulhatnak ki az erek kitágulása miatt.

Napozás
Óvakodjunk a túlzott napozástól, tartsuk be a 11-15 óráig tartó védekezést az erős napsugárzás ellen. Védjük a bőrünket fényvédő krémmel. A szoláriumot ha lehet inkább kerüljük, mivel nagyon szárítja a bőrt, és ráncosodáshoz vezethet.

Tusfürdő – testápoló
Száraz bőrűek használjanak hidratáló vagy olajos tusfürdőt, óvakodjanak a túl meleg víztől. Zuhanyozás, fürdés után használjunk testápolót, vagy olajat.

Folyadék
A legjobb hidratáló és tisztító módszer, ha sok folyadékot iszunk. A folyadék pótlására a víz és a gyógyteák a legalkalmasabbak.

Aludjunk eleget!
Ha nem tudjuk magunkat kialudni, azt bőrünk és hajunk is megérzi. Nem véletlenül mondják, hogy a napi 8 óra elengedhetetlen számunkra. Ha nehezen megy az elalvás, vegyél lazító fürdőt.

Fotók: www.sxc.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top