Csajok Magazin

Szépítőszerek természetesen

Bemutatunk néhány ételt, ami nemcsak erősíti szervezetedet, hanem olyan összetevőket is tartalmaznak, amiktől még a bőröd is szebb lesz!

Bogyós gyümölcsök

Az áfonya, ribizli, egres, málna, szeder, szamóca, kökény, csipkebogyó fogyasztása csökkenti a rák kockázatát. Emellett rostokat, antioxidánsokat, A-, C-, E-vitamint, folsavat, káliumot és magnéziumot tartalmaznak. Fogyaszthatod őket a reggeli müzlire szórva, turmixban vagy natúr joghurttal összekeverve.

Fokhagyma

A rendszeres fokhagyma-fogyasztás csökkenti a “rossz” koleszterint, és növeli a “jó” koleszterint a szervezetben. Emellett gyulladáscsökkentő, antibakteriális és antivirális hatása van, tartalmaz magnéziumot, B6-vitamint, C-vitamint és szelént. Legjobb, ha nyersen fogyasztod, pirítósra kenve, paradicsommal, friss bazsalikomlevelekkel és egy kis olívaolajjal isteni.

Dió

A dió gazdag omega-3-ban és más létfontosságú zsírokban, amelyek a szív- és érrendszer védelmét szolgálják; de gyulladáscsökkentő hatása is van. Egy marék dió ideális rágcsálnivaló, de összevágva szórhatod salátára vagy párolt zöldségekre. Ha összetöröd és natúr joghurtba teszed egy kis mézzel, egészséges édességet kapsz.

Hüvelyesek

A lencse-, borsó- és babfélék annyi egészséges összetevőt tartalmaznak, hogy még felsorolni is sok: fehérjét, szénhidrátot, rostokat, B-vitaminokat, vasat, káliumot, kalciumot, magnéziumot. A hüvelyeseket sokféle formában fogyaszthatod: salátaöntetekkel, zöldfűszerekkel és paradicsommal, vagy akár olívaolajjal, fűszerekkel és mustárral vagy pesztószósszal összekeverve kenyérre kenhető finomságként.

Joghurt

Remek fehérjeforrás, van benne kalcium, cink és B-vitaminok, segít visszaállítani az egészséges bélflórát. Müzlivel, dióval és friss vagy szárított gyümölcsökkel összekeverve ideális reggeli. Sósan is elkészítheted: snidlinggel, tengeri sóval és frissen őrölt borssal remek mártogatóst kapsz, például héjában főtt krumplihoz eheted.

Avokádó

Zsíros bőrre kiváló az avokádó. A pépesített gyümölcsöt keverje össze egy tojássárgájával, lereszelt uborkával, élesztővel és néhány csepp citromlével. A száraz bőrű hölgyeknek is ajánlott ez a gyümölcs. Egy érett avokádót pépesítsen, s ezt keverje össze egy evőkanál édes tejszínnel, majd a kencét hagyja negyedórán keresztül az arcán. Langyos vízzel mossa le.

(Fotók: www.sxc.hu)

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top