Csajok Magazin

Szépítő füvek

Közel száz gyógynövény, százötven termék, és ötven év munkája. Ezek garantálják az Ilcsi kozmetikumok kiváló minőségét. Molnár Ferenc édesanyja, Ilcsi néni 1958-ban kezdte kozmetikai pályafutását. Azóta folyamatosan alkotja, fejleszti natúr kozmetikumait. Ebbe a munkába kapcsolódott be 30 évvel ezelőtt fia is.

<$2089$>„Ami nagyon fontos volt maguknak a termékeknek a kialakulásában, hogy a napi tapasztalatot építette be ezeknek az anyagoknak a megalkotásába. Tehát nem úgy volt, mint ami a mai nap divatos, hogy ha van egy felkapott növény, arra gyorsan csinálnak valamilyen kozmetikumot, aztán majd valami jó marketinggel elpasszolják. Ő mindig a problémamegoldás alapján fejlesztette ki ezeket az anyagokat, hogy úgy a vendégeknek, mint a saját megelégedésére is tudjon dolgozni.” – Molnár Ferenc, tulajdonos.

A professzionális natúr-kozmetikumokat közel 100 különböző növényből készítik, és a gyógynövények, gyümölcsök, zöldségek mellett gyógyvizeket is felhasználnak.

„Az Ilcsinek van egy biokertészete, egy minősített biokertészet, ahol huszonegynéhány növényt termesztünk, és ezekre a növényekre van egy bio minősítésünk. Az ültetvény, és az onnan kikerülő növény az bio minősítésű.” – Molnár Ferenc, tulajdonos.

Más biogazdaságoktól, őstermelőktől is vásárolnak növényeket, de nagy az aránya a vadon gyűjtött növényeknek is.
Az Ilcsi készítmények száma megközelíti a 150-et.
A növényeket Ilcsi néni által kifejlesztett, speciális eljárással dolgozzák fel, így évekig megtartják hatásukat.
50 év munkájának gyümölcseit természetesen igyekeznek megvédeni, levédetni. Ez azonban korántsem egyszerű feladat.

„Tulajdonképpen mindegyik szabadalmi oltalom és bejelentés alatt áll, ami persze eléggé vékony jég, mert azért ismerjük jól, hogy a hamisítások nagyon sok esetben úgy történnek, hogy ha 1 minimális változtatást ha csinálnak, akkor már nem ugyanannak minősül, és akkor onnantól kezdve sajnos a jelentősségét veszíti.” – Molnár Ferenc, tulajdonos.

Akkor mégis hogyan védheti meg valaki az általa kidolgozott termékeket, felfuttatott márkát?

„Én inkább abban látom az erősségét egy adott márkának, hogy ha annak van 1 megbízhatósága. Egy olyan fajta stabilitása, amire a vevő, a fogyasztó számít. És ő tudja jól, hogy mindig abban a dobozba, zacskóba van csomagolva, amit ha megvesz, mindig azt az állandó minőséget kapja, és azt kapja, amire kiadja a pénzét.” – Molnár Ferenc, tulajdonos.

Az Ilcsi számos nemzetközi sikert is elért. 37 országban vannak forgalomban termékeik.
A sikerek azonban az irigyeket is meghozták. Nem véletlen, hogy egyes országokban, ILIKE(Ájlájk) néven árusítják készítményeiket. A cég termékeit egy korábbi partnerük ugyanis hamisítani kezdte Amerikában és Kanadában.

„De olyan szinten, hogy a neveket elvették, a cégnek a márkanevét elvették, a termékeknek a leírását, a szakirodalmát, teljesen hasonló a megjelenése. Tehát nem arról van szó, hogy ugyanaz, mert hála Istennek vannak azért olyan fonákságok meg titkok a gyártásunkban, amire azért nem lehet rájönni, tehát azért vigyázunk mi is nagyon ezekre a dolgokra, de mégis hasonló.” – Molnár Ferenc, tulajdonos.

„A bosszantó inkább az benne, hogy az édesanyámnak még a szellemi munkásságát is ellopták, mert ugye ő 1958 óta felépítette ezt az egészet, ő teljesen megreformált, új szemléletű bőrdiagnosztikát épített föl, nem véletlen, hogy neki van ez a szellemes kifejezése, hogy 1 jó kozmetikusnak meg kell tanulnia bőrül.”

„Sokszor szoktak azzal vigasztalni, hogy Feri, csak azt hamisítják, aki jó. Ez nagyon jól hangzik, de bosszúság azért van vele.”

Vajon lát-e valami megoldást Molnár Ferenc a problémára? Hogyan őrizheti meg cége, termékei hitelét a piacon?

„Tulajdonképpen én úgy érzem, hogy úgy tudok védekezni vele, hogy én igyekszem egy piaci igényeknek és szakmailag egy maximálisan megfelelő terméket csinálni, készíteni, és döntse el a vevő. Döntse el a vevő, hogy ő egy silány, vagy silányabb utánzatot akar e használni, vagy pedig neki egy eredeti kell.” – Molnár Ferenc, tulajdonos.

Az Ilcsi Szépítő Füvek Kft. családi vállalkozás. Ilcsi néni konyhájában kezdte el kikísérletezni krémjeit. Mára a legmodernebb technika váltotta fel az otthoni turmixgépet. A cég lépésről lépésre növekedett, visszaforgatva a bevételt. Ennek, és a folyamatos kísérletezéseknek, fejlesztéseknek köszönhetően hazánk egyik legsikeresebb családi vállalkozása.

„Nagyon bölcs az a mondás, hogy hátra nem nagyon szabad nézni, mert az ember csak orra esik. Úgyhogy mindig előre kell nézni.” – Molnár Ferenc, tulajdonos.

Forrás: www.freepress24.tv

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top