Csajok Magazin

Szemvédelem „belső napszemüveggel”

Tudtad, hogy a túl erős napsugárzás olyan károkat okoz a szemben, amely később szerepet játszhat a szürkehályog kialakulásában?

Érzékszerveink közül a legösszetettebb, de egyben a legérzékenyebb a szemünk. A túl erős sugárzással szemben a szem védekezik, a pupilla összehúzódásával válaszol. Láthatatlan veszélyt jelent a 380 nm hullámhossznál rövidebb, szemmel nem látható ultraibolya sugárzás, valamint a nagy energiájú kék fény (400-475 nm), mely a napsugarakból érheti szemünket. Különösen fontos a szem külső védelme megfelelő napszemüveg viselésével, ezzel csökkenthetjük az UV-sugárzás kellemetlen mellékhatásait.

A természet szerencsére gondoskodott a szem automatikus védekezéséről ezekkel a sugarakkal szemben is egy „belső napszemüveg” által, amely képes elnyelni őket és nem engedi, hogy az éleslátás helyén, a makulán kárt okozzanak. Ezt a védelmet a makula felszínén koncentrálódott védőanyag: a lutein és a zeaxantin eredményezi.

A szemvédelem természetes forrásai

Mivel szervezetünk nem képes ezeket a molekulákat előállítani, mindkét anyagot táplálkozás során juttatjuk a szervezetbe. A lutein és a zeaxantin elsősorban a mélyzöld és leveszöldségekben (spenót, kelkáposzta), valamint a sárga színű ételekben (sárga gyümölcsök, narancs, citrom, barack, sárgadinnye, kukorica, tojássárgája) található meg. Nyáron szerencsére könnyen hozzájuthatunk ezekhez a friss, antioxidánsokban gazdag gyümölcsökhöz és zöldségekhez. Fogyasztásukkal késleltethetjük a szembetegségek kifejlődését idősebb korban, a makula degeneráció és a szürkehályog kialakulását.  A kiegyensúlyozott táplálkozással naponta átlag 2 mg-ot fogyasztunk, ami a szükséglet harmadát fedezi.

Néhány forgalmazott szemvitamin feketeáfonya-kivonatot is tartalmaz. Antocianinjainak hatása igen fontos, segíti a szem, a retina hajszálereinek épségét, vérkeringését, sőt fokozza a lutein felszívódását és bekerülését a szembe. Elősegítik a szemlencse tisztaságát, lassítják a szem természetes öregedési folyamatát. A Lutein-Plusz készítmény napi feketeáfonya-kivonat tartalma 120 mg, a Bilutin-Omega 240 mg-ot tartalmaz. A Kemin Industries, Inc., lutein-tudománnyal foglalkozó nemzetközi cég „kimagaslóan szemvédő” készítménynek jelölte a Bilutin-Omegát.

Bilutin-Omega készítményt komplex módon tartalmazza a „belső szemvédelemhez” szükséges nyomelemeket, vitaminokat.

Most lehetőséged van 20% kedvezménnyel vásárolni Lutein-Plusz szemvitamint a shop.pharmaforte.hu webáruházban

Rendelésnél csak írd be a következő kuponkódot: Lutein2021

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top