Csajok Magazin

Szemünk ápolására

A szemek szépsége elsősorban egészségi állapotunktól függ, de természetesen hozzájárul a szem alakja, nagysága, a szempillák sűrűsége és hosszúsága, a szemöldök formája és szemhéjak bőrének minősége.

Karikás szem:

A szem és a szemkörnyék rendszeres ápolásának elmulasztása számos szépséghiba kialakulásához vezethet. Sok kellemetlen elváltozást kerülhetünk el, ha mindennapi kozmetikánk során szemünket is gondos ápolásban részesítjük.

Ennek megfelelően a szemápolás kiterjed a megelőzésre, az edzésre, a kondicionálásra és a díszítésre. A megelőzésben fontos szerep jut a helyes életmódnak, a korszerű táplálkozásnak és a szem védelmének.

Lehetőleg kerüljük a poros, füstös levegőt és a túl erős fényt, óvjuk szemünket a huzattól, szükség esetén hordjunk jó minőségű szemüveget. Elengedhetetlen a napi 7-8 órai alvás, ellenkező esetben a szem alatti sötét karikák keletkeznek, amelyek öregítik, fáradttá teszik az arcot.

Fogyasszunk minél több A-vitamint tartalmazó élelmiszert, mert az A-vitamin fokozza a szem látóképességét. Nagy mennyiségben található a sárgarépában, a sütőtökben, májban, tojássárgájában.

Torna a karikás szem enyhítésére:

Az edzés hatásos módja a szemgimnasztika, amely a szemgolyó tornáztatását jelenti. Hatására fokozódik a vérkeringés, ezáltal megszűnik vagy enyhül a szem fáradtsága, amit szúró, égő érzés formájában érzékelünk.

A szemgolyókat lassan mozgassuk jobbra és balra, majd felfelé és lefelé. Rövid pihenés után, többször ismételjük.

Rendszertelen alvás következtében szem alatti karikák, táskák jelennek meg. Hársfateából készített borogatással mérsékelhetjük e kellemetlen szépséghibát. A karikás szem kialakulását a kialvatlanságon kívül okozhatják pl.: a vérkeringési és anyagcserezavarok, máj, vese, és szívbántalmak, a petefészek rendellenességei, valamint a kevés mozgás miatt oxigénhiányossá válik ez a rész.

Ilyenkor csak a kiváltó ok megszűntetése után segítenek a borogatások. A legtöbb kozmetikai cég egy sor speciális szemkörnyék ápoló terméket dob piacra, amelyek célja, többek között a karikás szem enyhítése. De a smink is nagyon sokat segít a látszaton.

Táskás szem:
 
Olyan duzzanatok, amelyek a szem alatt megjelenő, vízzel telt, csúnya kis zacskóknak tűnnek. A víz abnormális felgyülemlése a természetes kiválasztás és vízhajtás elégtelenségének következménye. Bizonyos krémek, amelyek arcápolásra kitűnően megfelelnek, a táskás szem kialakulását okozhatják.

Gyógymód: Duzzanatcsökkentő szemápoló krém használata mellett alkalmazhatunk petrezselyemből készült borogatást 5-10 percig.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top