Csajok Magazin

Sterling Ékszergaléria

2004-ban nyitott Budapesten a Ráday utcában azzal a céllal, hogy a magyar kortárs ékszertervezők legjobbjait mutassa be egy helyen és a legnagyobb kínálatot nyújtsa ezzel az egyedi és kisszériás kézi megmunkálással készült ékszerekből.

A galéria azzal büszkélkedhet, hogy a fővárosban egyedül álló módon 30 olyan ékszertervező alkotásait tudja felvonultatni, akik Bánfalvi Andás és Péter Vladimir tanítványaiként, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, Fémműves  formatervezőként szereztek diplomát illetve a Royal College of Art London designereként végeztek. A galériában bemutatott tárgyak mindegyike design ékszer.

Az ékszerekre a gyönyörű kidolgozottság mellett néhol a merész anyaghasználat jellemző mely mégis minden esetben tökéletes egységként jelenik meg a kész „termékben”. Fiatal alkotók, egyedi tervezésű, limitált darabszámban készült ékszereiből válogathatnak az igazi különlegességekre vágyók.

A design művészet, alkalmazott művészet, mesterség, tudomány, marketingeszköz, stílus, módszer, esetleg mindez együtt – mondják egyes elméleti szakemberek. „Mások úgy vélik, mivel a design szerepe és tartalma folytonosan változik, a szó jelentését nem érdemes, sőt nem is lehet egyértelműen meghatározni.

A designnal ugyanakkor nap mint nap találkozunk. Véleményt alkotunk, döntéseket hozunk róla, amikor nyakkendőt, karórát, konyhabútort, autót vásárolunk, kiválasztunk vagy elutasítunk valamit a termékek felkínált választékából. Élvezzük a design áldásait.
Sokan azt gondolják, hogy a design úri sikk, kevesek szórakozása, luxusmárkák presztízsfogyasztóinak magánügye (a szó jelentése: angol design szó gyökere a latin designo illetve az olasz disegno. alapjelentése: szándék, terv, de jelenti magát a tervezési tevékenységet, illetve annak eredményét is.)

 

Valójában a design igazi közügy. Mindannyiunké, hiszen mélyen érinti és befolyásolja életkörülményeink alakulását, az élet minőségét.”
 

 Idézet: DesingTerminal site: Mi a design?

www.sterling-galeria.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top