Csajok Magazin

Sminkiskola

A sminkelés mindenki számára megtanulható művészet, melyben kiemeljük az arc előnyös tulajdonságait, és elrejtjük azt, amit esetleges hibának értékelünk.

Fontos tudnia minden nőnek, hogy a mindennapi sminkelés károsan hat bőrünkre, hiszen valamilyen mennyiségben akadályozza a bőrlégzést, még ha jó minőségű anyagokat használunk is. Ezért figyeljünk oda, hogy minél többször hagyjuk bőrünket levegőzni szabadon!

Sminkeléskor törekszünk kihangsúlyozni az ideális fejforma alakját (ovális), ehhez próbáljuk igazítani mindenki arcformáját. Az ideális szem mandula vágású, a száj pedig egyforma méretű alsó- és felső ajkakból áll.

A szép smink alapja a megfelelő alapozó, púder, arcpirosító, szemceruza és rúzs. Ha nem a bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjuk, egyrészt sokat árthat bőrünknek, másrészt megjelenésünk is kívánnivalót hagy maga után.

Zsíros bőr:
Kellékei között okvetlenül legyen zsírmentes alapozó, bőrét mattá tévő, a zsírt magába szívó púder, zsírmentes korrektor, púder arcpirosító és szemhéjfesték, illetve viaszos ceruzák. A zsíros bőr savas, a pigmentréteget ez egy kicsit sárga árnyalatúvá teszi. Ezért a hideg színek, mint például a szürke, a szénfekete, a barna, a kék és a rózsaszín áll hozzá a legjobban.

Száraz bőr:
okvetlenül szüksége lesz hidratáló alapozóra, nedvességgel teli púderre, krém arcpirosítóra, puha szem- és ajakkontúr-ceruzára. Mielőtt sminkelni kezdene, használjon könnyű hidratáló krémet.

Vegyes bőr:
Ha ilyen bőrtípussal ajándékozta meg sorsa, nincs egyszerű helyzetben, mégse keseredjen el! Alapozáshoz vagy szabályozó, vagy zsírmentes alapozót használjon. Ne alapozzon erősen, s a pirosítóból, szemhéjpúderből is csak egy leheletnyit használjon.

Normál bőr:
Ön a szerencse lánya, ugyanis bármilyen terméket használhat. A púder arcpirosító és a szemfesték felvitele előtt mindig fújjon rá az ecsetre, hogy ne kerüljön túl sok szín az arcára és szemhéjára. Ajkai színezéséhez használjon ajakecsetet, így a rúzst vékonyan viheti fel. Az üdébb hatású arcbőr elérése érdekében alapozójához keverjen néhány csepp hidratáló krémet.

Szemüvegesek sminkje abban különbözik a többitől, hogy a vonalak maradhatnak nem annyira eldolgozottak, nem kell olyan mértékben egybesatírozni a két szín találkozását. Távollátó (+) üvege mögött a szem nagynak, a minuszos üveg mögött a szem kicsinek látszik. A nagyítóüvegnél jobb, ha nem használunk sötét színeket, inkább az áttetsző, lágy, szürkéket kombináljuk pasztellszínekkel. A kicsinyítő üveg alatt használjunk inkább erősebb, sötét színeket.

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top