Csajok Magazin

Ránctalanítás, ráncfeltöltés, szövetpótlás

Ha plasztikai sebészetről, és e fogalmakról hallunk, olvasunk a napi sajtóban, akkor az idő függvényében a kor, az alak megváltozására és azok rendbetételére gondolunk, vagy a veleszületett hibák, egyenetlenségek kijavítására.

Az elv egységes, ha valahol szövethiányt észlelünk, azt saját szövettel vagy mesterségesen előállított szövettel tudjuk pótolni. A szövethiány lehet egy beesett ránc, lehet egy vékony ajak, de lehet egy alulfejlett mell, vagy vádli, vagy akár egy heg okozta bemélyedés a testen.

A kivitelezés már nem olyan egyértelmű. Milyen anyagok felhasználásával tudunk ma operálni e területeken?
A legfontosabb és leggyakrabban alkalmazott töltő anyag, a szervezetben is megtalálható, tehát a szervezet számára nem idegen hyaluronsav. Különböző kiszerelését legalább 150 féle névvel lehet ma megvásárolni. Arcra, ráncokra, ajkakra, és a mell nagyobbítására használjuk a leggyakrabban.

A hydroxyapatit szintén előszeretettel használt anyag, elsősorban a mélyebb, csont közeli töltéseket végezzük vele, így nem meglepő, hogy elsősorban a gyors, és látványos, az angolban nagyon elegánsan hangzó (non surgical nose job) nem sebészeti orrkorrekciót végezzük általa. Egyenetlen, púpos orrok esetében percek alatt megszünteti az egyenetlenséget illetve a púp (kampó) fölé, alá adva, eltünteti azt.

Az utóbbi években reneszánszát üli a saját zsírral való töltés, szövetpótlás. A nagy álom lassan a megvalósításhoz érkezik. Akinek a természet kicsi melleket, de nagy feneket vagy erős combokat adott, az most már könnyen reménykedhet abban, hogy az előnytelenül elhelyezkedő zsírmennyiséget megfordítsa, a többletet a mellekbe tetesse és a combok, fenék nagyságát pedig a normál méretre csökkentse. A zsírátültetés után az átültetett zsír nagyobb része a mai technika segítségével megmarad. Így a fentiek szerint a test nagyobb tömegeinek mozgatására, de akár az arc feltöltésére is előszeretettel használatos.

dr. Szemerey István
plasztikai sebész,  Mediburg Klinika

Mediburg Klinika
az Akadémia Aesthetica Orvoscentrumban
1118 Budapest, Kelenhegyi út 39
Tel: (1) 202 1178, (1) 209 9181
www.mediburg.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top