Csajok Magazin

Plasztikai sebészet

Kérdésünkre Dr. Seffer válaszol a Seffer & Renner Magánklinika vezetője.

Csajok magazin: Milyen életkortól keresik fel a hölgyek a plasztikai sebészetet?
Dr: Bármilyen furcsa, már nagyon sokan egész fiatalon is jelentkeznek, vélt vagy valós esztétikai problémával. Ilyen például a keskenyebb ajkak, kisméretű mellek. Az ajkakat, korszerű, nagyon nagy tisztaságú, töltőanyagokkal lehet korrigálni és a sebész akár egy szobrász a kívánt alakúra formálja ezt az arc egészét nagyon meghatározó testrészt. A fiatal korosztály, másik leggyakoribb panasza a kisebb emlők, melyek korrigálása, modern, életre szóló garanciával rendelkező, és erről tanúsítványt adó, intézményekben érdemes elvégeztetni. Természetesen, aki elégedetlen az alkatával, viszonylag gyakran kér implantátumos fenék illetve vádli korrekciót is.
Csajok magazin: Miért hangsúlyozza az életre szóló garanciát és mit is jelent ez?
Dr: Mind az elektronikus és mind az írott sajtóból értesülhettük arról, hogy a francia AFSSAPS egészségügyi hatóság 2010. március 29-én visszavonta a PIP implantátumok forgalmazási engedélyét, mert ezek az engedélyezetthez képest más szilikongélt tartalmaztak. Ezeknél a ruptúra aránya jóval magasabb a többi implantátumhoz képest, elsősorban szivárgást (silicon bleeding) tapasztaltak. A prémium márkákhoz ragaszkodó plasztikai-sebészeti intézmények ezt az implantátumot nem használták, ámbár árfekvésük, jóval kedvezőbb volt, az életre szóló garanciát adó implantátumokénál. Ezeknek a PIP implantátumoknak egy része cserére szorul. És mi az az életre szóló garancia? Ez azt jelenti, hogy a hölgy, teljesen ingyen kap új implantátumot abban az esetben, ha az ismételt mellműtétére az implantátum hibájából kerül sor.
Csajok magazin: A fiatal felnőttek általában milyen problémákkal keresik fel a plasztikai sebészt?
Dr: Szülés vagy szülések után, nagyon gyakori a mell meglógása, melyet emlő tömegének és a beteg elvárásának függvényében, vagy mellfelvarrással, vagy nagyobbítással kombinált mellfelvarrással korrigálunk. Ennél a korosztálynál, nagyon gyakori a zsírszívás, elsősorban a hasi, fenékrégiókban és a combokon. Van, amikor a hasfalak annyira tágultak(terhesség, extrém méretű elhízás),hogy a hasi zsírszívást a has plasztikával kell kombinálni a kívánt esztétikai eredmény eléréséhez.

Csajok magazin: A középkorú hölgyeknél mik a leggyakoribb beavatkozások?
Dr: A fentieken kívül, nagyon gyakori az úgynevezett botox kezelés, melynek hatására az arc sokkal fiatalosabb, üdébb benyomást kelt. Ezt természetesen a kívánt hatás eléréséért bizonyos időként ismételni kell.
Csajok magazin: Az érettebb hölgyek milyen problémákkal fordulnak Önökhöz?
Dr: Természetesen, a fent említett műtétek mindegyike szóba kerül, de ennek a korosztálynak vannak ezeken kívül bizonyos speciális műtét típusai. Ilyen például laseres resurface, mely műtét során, lézerrel, gyakorlatilag egy kontrolált égést érünk el a bőrfelületen, melynek hatására, a gyógyulás folyamán a felső réteg lelökődik és az alatta keletkező új bőr, mint egy 10-15 évvel fiatalabb lesz biológiailag, az előzőnél. Ezen kívül szóba kerül, a teljese face-lift, a nyak plasztikája, szemhéjplasztikák, melyek a kissé megereszkedett arc és nyak kontúrt teszik feszesebbé. Nem csupán esztétikai műtét a lézeres varicectomia mely a tágult és esztétikailag sem kedvező, de egészségkárosodást is okozó visszerek vágás nélküli, eltávolítását szolgálja. Mivel nincs vágás, nincs szövetkárosodás, az esztétikai eredmény kitűnő. Szintén ebbe a kategóriába sorolhatóak az intim plasztikák, melyek általában a, középkorosztálynál illetve érettebb hölgyeknél jön szóba.
Csajok magazin: Említette a kitűnő esztétikai eredményt? Mi szükséges ahhoz, hogy a műtétek nyomai minimálisak legyenek?
A kor technikai vívmányait alkalmazzuk, mint például a mini-száloptikás kamera és belső világítást adó műszerek. Elektromos vagy rádiófrekvenciás kés, lézerfény, számítógéppel vezérelt vibrációs mikró fűrész stb.

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top