Nyakunkon a málnaszezon. A gyümölcs minden desszert gyönyörű kiegészítője.
A nyár forróságában a savanykás ízek felfrissülést jelentenek. A málnabokrok már ontják a szebbnél szebb piros formákat a leveleik között. A szörp mellett a málna az édességekben is klassz élményt ad.
Hozzávalók:
- 10 dkg finomított kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db egész tojás
- 15 dkg puha margarin
- 3 evőkanál barackíz
- 20 dkg finomliszt 1/2 csomag sütőporral keverve
- 10 dkg felaprózott étcsokoládé
- 10 dkg megmosott, a levétől lecsepegtetett málna
Elkészítés:
1./ A tojást, a cukrot, a baracklekvárt, és a margarint habosra keverjük.
2./ A süteményalapba beletesszük a sütőporral kevert lisztet.
3./ Óvatosan a tésztába forgatjuk a csokoládét és a gyümölcsöket.
4./ Előmelegített sütőben 160 fokon egy 20 cm-es tepsiben készre sütjük. Tűzpróbát végezzünk. Amikor a süti már nem ragacsos, akkor elkészült.
Jó étvágyat kívánok!
Forrás: romantikusvidek.blog.hu