Csajok Magazin

PIHE-PUHA MÁLNÁS PITE

A piros gyümölcs a süteménynek klassz ízt ad

Nyakunkon a málnaszezon. A gyümölcs minden desszert gyönyörű kiegészítője.

A nyár forróságában a savanykás ízek felfrissülést jelentenek. A málnabokrok már ontják a szebbnél szebb piros formákat a leveleik között. A szörp mellett a málna az édességekben is klassz élményt ad.

Hozzávalók:

  • 10 dkg finomított kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db egész tojás
  • 15 dkg puha margarin
  • 3 evőkanál barackíz
  • 20 dkg finomliszt 1/2 csomag sütőporral keverve
  • 10 dkg felaprózott étcsokoládé
  • 10 dkg megmosott, a levétől lecsepegtetett málna

Elkészítés:

1./ A tojást, a cukrot, a baracklekvárt, és a margarint habosra keverjük.

2./ A süteményalapba beletesszük a sütőporral kevert lisztet.

3./ Óvatosan a tésztába forgatjuk a csokoládét és a gyümölcsöket.

4./ Előmelegített sütőben 160 fokon egy 20 cm-es tepsiben készre sütjük. Tűzpróbát végezzünk. Amikor a süti már nem ragacsos, akkor elkészült.

Jó étvágyat kívánok!

Forrás: romantikusvidek.blog.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top