Csajok Magazin

Otthoni Arcápolás

Az arcápolásnak kiemelt fontossága van a tisztálkodásban. Itt jelennek meg az első ráncok, illetve itt látszik legjobban milyen is a hangulatunk. Ezért fontos, hogy arcunk ápolására mindig elegendő időt fordítsunk.

A legfontosabb, maga az arctisztítás. Ezt többféleképpen tehetjük meg. Például elmehetünk kozmetikushoz, aki megfelelő szakértelemmel és a legkülönbözőbb krémekkel varázsolja arcbőrünket ragyogóvá. Időnként hasznos lehet, ha hozzáértő kezek nyúlnak arcunkhoz, mely kellemes kikapcsolódást is jelent. Otthon a hétköznapokban, reggel és este is végezzük el ezt a műveletet. Reggel ébredés után tisztítsuk meg arcunkat, így a smink is tartósabb lesz. Használjunk arctonikot, mely megtisztítja bőrünket a szennyeződésektől. Sokan úgy tartják, nincs jobb és hatékonyabb, mint a csapvíz. Ez valóban így van, feltéve, ha tiszta forrásból jön. De városban, sajnos a túl kemény víz száríthatja bőrünket. Ezért inkább vattára csepegtetett tonikkal dörzsöljük át, egészen a nyakig. Ezt követően, arctípusunknak megfelelő hidratáló krémet masszírozzunk bele körkörös mozdulatokkal és hagyjuk beszívódni. Ezután jöhet is a sminkelés.

Egy fárasztó nap után, nincs is jobb egy hűsítő zuhanynál. Ám ekkor nem fordítunk figyelmet arcunk megfelelő tisztítására. Lehetőség szerint még zuhanyzás előtt szabaduljunk meg a sminktől. Ma már különféle sminklemosó tejek, illetve krémek állnak rendelkezésünkre, bőrünk szerkezetéhez igazodva. A smink eltávolítása nagyon fontos, hiszen az arc hamar ráncosodik. Éjszaka a nem megfelelően letisztított arcbőrbe belekerülnek a különböző festékanyagok, melyek a korai szarkalábak megjelenéséhez vezetnek. A legérzékenyebb bőrfelület a szemkörüli rész. Akkor tudjuk teljesen eltávolítani a festéket, ha a felső szemhéjat belülről kifelé, majd az alsót, a külső részétől befelé töröljük. A szempillafestéket és egyéb szem körüli festék leszedésénél figyeljünk arra, hogy akkor távolítottuk el jól a festéket, ha a vattánk teljesen fehér marad. Miután eltávolítottuk a sminket és lezuhanyoztunk, a testápoló használata után, ne feledkezzünk meg az arckrémről sem.

<$486+www.tntslim.hu$>Este lefekvés előtt ajánlatos éjszakai krémet használni, hiszen ezeket a készítményeket úgy fejlesztették ki, hogy éjszaka, mikor az arcizmok elernyednek, a krém ekkor fejti ki hatását és juttatja be az értékes anyagokat a bőrbe. A hétköznapi rutinszerűvé vált arcápolás mellett, ha van időnk, néhány egyszerű praktikával kényeztethetjük magunkat. A szemekre helyezett uborka szeleteket, nem csak a filmekben szereplő hölgyek használják, hanem ennek jótékony hatását bárki tapasztalhatja saját bőrén is. Az uborkában és a szőlőben olyan ásványi anyagok találhatóak, melyekkel megelőzhetjük a korai ráncosodást. Ezen kívül igen magas nedvesség tartalma, elmulasztja a duzzanatot a szemekről. Egy csendes hétvégén, egy illóolajos, meleg kád vízben, rakjon szemére egy-egy karika uborkát és meglátja a hatás a testén és a lelkében, nem marad el.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top