Csajok Magazin

Őszi sminktrend

Idén ősszel több sminktrend közül választhatunk kedvünkre, mindenki az egyéniségének megfelelően próbálhatja ki a különbözően hangsúlyozott szemsminkeket, illetve szájfestéseket.

Vége a romantikus nyárnak, a virágmintás ruhák és a csillogó smink divatjának. Helyébe lép a városi elegancia barnával és lilával, szürkével és feketével. Letisztult vonalak, visszafogott színek. Ezek jellemzik leginkább az őszi smink- és divattrendet a kifinomult elegancia jegyében.

Minek a púder?

Csak azért, hogy arcunk matt legyen! Ez az őszi smink egyik alapja. Vigyünk fel az alapozóra porpúdert, ami egyezzen természetes alapszínünkkel vagy valamivel világosabb annál. Nem divatos már a szolárium és aranybarna, inkább a porcelán. Erre jöhet a pirosító.

A púder rögzíti a nappali krémet vagy a sminket, és bársonyos, matt bőrfelületet képez. Az arcpirosító és a szemhéjfesték is jobban tapad a púderezett bőrön.

A lila szín és árnyalatai már régóta nagy divatnak örvendenek, és ez idén ősszel sem marad másként. Bátran sminkelhetjük a szemünket akár mély padlizsán lilára, egy natúr szájfénnyel kombinálva ragyogó megjelenést varázsolhatunk magunknak. A padlizsán lila a kék, a zöld, illetve a barna szemet is nagyon jól kiemeli.

Csak természetesen a szemöldököt!

A teljesen kiszedett majd egy határozott vonallal meghúzott szemöldök már a múlté. Törekedjünk minél inkább szemöldökünk eredeti ívének megtartására.

Vörös riasztás az ajkakon

A szezon egyik fő színe egyértelműen a vörös. Ahogy a divatban, úgy a make-up-nál is előkelő helyet foglal el ez a szenvedélyes, tüzes szín.

Ha valaki a száját szereti hangsúlyozni, ősszel bátran megteheti. A piros árnyalatai hódítanak, a bordó, a narancs, a meggy. Ezek a színek szexi hatást kölcsönöznek megjelenésünknek. Egy selyemfény a szemhéjra, egy kis szempillaspirállal tökéletesen kiegészíti a hangsúlyos ajkakat.

Természetes vonzerő

Akkor sem leszünk divatjamúltak, ha épp csak egy leheletnyi festéket viszünk fel az arcunkra. Az úgynevezett nude smink elsőre olyan hatást kelt, mintha nem lenne rajtunk semmi, pedig a tökéletes eredményért igencsak oda kell figyelni az alapokra és a részletekre.

A sötétkék szintén nagy divatnak hódol 2010 őszén, füstösen árnyékolva a szemhéjon, egy neon színű rúzzsal igazán merész külsőt kölcsönöz.

Fotók: www.sxc.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top