Csajok Magazin

Őszi esküvői csokor tippek

Ha az őszi esküvői csokrodat tervezed, gondolj a gazdag színekre, melyekkel az őszt ünnepelheted. A piros, téglaszín, a narancssárga, a bordó, a sötét lila, a sárga és a krémszín elsőbbséget élveznek. Egy őszi esküvői csokor a föld színeiben pompázik.

Tökéletes őszi virágok az esküvői csokorhoz

Egy őszi esküvői csokor elkészítésekor szinte határtalan virág- és színkombináció áll a rendelkezésedre, de van néhány közkedvelt virág, amely gyakrabban feltűnik az őszi esküvői virágdekorációkban:

 Krizantém: sokféle színből válogathatsz, helyettesíthetik a margarétát

– Rózsa: a legismertebb virág és a világos rózsaszíntől a csokibarnáig minden színben megtalálható.

– Hortenzia: kötegekben nő, ami sok kicsi virágból tevődik össze. Általában fehér, de van kék, piros, rózsaszínű és lila is.

– Kardvirág: több virág helyezkedik el egy száron. A színválasztékba tartozik: rózsaszín, piros, lila fehér mintával, valamint fehér és krém narancssárga mintával.

– Frézia: tölcsér formájú illatos virágok. Megtalálhatód őket fehérben, krémszínben, sárgában, levendula színben, lilában, narancssárgában és rózsaszínben.

– Sarkantyúfű: magas száron apró virágok. A színválasztékba tartozik: vörös, fehér, levendula, kék, indigó és lila.

Kiegészítő növények

Ne értékeld alá egy egyedi növényekkel dekorált esküvői csokor természetes szépségét. Keress hüvelyes növényeket, amik érdekessé és összetetté teszik a csokrot. Gondolok itt a sáfrányfűre, ami nagyon hasonlít a fréziára, csak amikor megérik hüvelyek jelennek meg rajta. Egy másik javaslat, akár hiszed, akár nem az orbáncfű. Ezt mindenféle színben megtalálhatod: barna, sárga, zöld, piros, narancssárga, és rózsaszín.

Ami a zöldeket illeti, használhatsz búzát vagy rozst egy érdekesebb menyasszonyi csokor megalkotásakor. Választhatsz gyönyörű, gazdag őszi színekben pompázó füveket. A virágokat körbeveheted saját leveleikből font fátyollal, amik az ősz színeiben pompáznak: piros, narancssárga, sárga és barna.

Egy másik érdekes kellék, amit felhasználhatsz az őszi csokor készítésekor, a fahéj rúd.

Őszi esküvői csokor tippekKözkedvelt színek az őszi esküvőkön

Egy őszi esküvőn általában gazdag, erős színeket próbálnak felhasználni. Felsorolunk néhányat, amit az esküvői csokorban is felhasználhatsz:

– piros
– burgundi
– téglaszín
– narancssárga
– arany
– sárga
– erős rózsaszín
– sötét lila
– krémszín

A zöld levelekkel meghökkentő kontrasztot érhetsz el, függetlenül attól, hogy melyik színkombinációt választod, lehet az egy egyszerű, kicsi krémszínű rózsákból, vagy sokféle színű krizantémból készült menyasszonyi csokor.

Őszi esküvői csokor tippekA menyasszonyi ruha és a csokor

Nem fogjuk azt mondani, hogy az egyszerű ruhához egyszerű csokor és az összetett ruhához összetett csokor illik, vagy fordítva. Csakis te magad tudod eldönteni, milyen csokrot szeretnél. Mi pedig szeretnénk ehhez néhány tanácsot nyújtani.

Ha a menyasszonyi ruha elefántcsont színű (amely tökéletes egy őszi esküvőkhöz), ez esetben egy krémszínű csokor beleolvadna a ruhádba, főleg a képeken. Még ha semleges színű virágokat szeretnél is, csempéssz bele egy kis színt, ami életet visz bele és így észrevehető lesz majd a felvételeken.

Van a ruhádon valami hagyományos őszi szín, mint a piros, a burgundi vagy akár a királyi lila? Akkor gondolkozz el hasonló vagy ezt kiegészítő színű esküvői virágokon, hogy azok kiemeljék a ruhádat. Tehetsz a csokrodba néhány lila vagy indigo színű sarkantyúfüvet, ha a ruhád hátulján például egy lila sáv vonul végig.

Egyéb ötletek

Ha az a bizonyos szentimentális típus vagy, készítsd (vagy készíttesd) el saját csokrodat selyemvirágokból. Ha az otthoni dekorációd az esküvői színválasztásodat tükrözi, akkor például a csokrodat is megtarthatod, amely akár a nappalid vagy előszobád dísze is lehet, emlékeztetve téged az életed legromantikusabb napjára.

Abban az esetben, ha szeretnél dobócsokrot, készíts egy kisebb csokrot, ami hasonlít a menyasszonyi csokorra.  Így a legszerencsésebb hajadon lány egy emléktárggyal térhet haza.

Tartsd észben, hogy majdnem mindig olcsóbb szezonális virágokat választani, ezért amennyire csak lehet, próbálj minél több őszi virágot becsempészni az őszi esküvői ünnepségedbe.

Forrás és fotók: www.alompar.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top