Csajok Magazin

Őszi divat

Lassan megmutatja magát a tél. Sokak számára ez megkönnyebbülés, talán mert nem szeretnek pántos pólókban, papucsban és kisszoknyában járni.

Vannak olyanok is, akik azonban abban a tévhitben élnek, hogy télen nem is kell annyira odafigyelni a divatra, hiszen az évnek ebben a korszakában hosszú kabát és sál takar minket. Nem értek velük egyet. Az ősz és a tél mondhatni talán még több lehetőséget biztosít arra, hogy csinosak legyünk. Gondoljunk csak bele, mi is az, amit nyáron hordunk. Egy rövid ujjú pólót, esetleg pántosat vagy pánt nélkülit, apró kis szoknyát vagy nadrágot, pici táskát, papucsot vagy szandált, nagyjából ennyit

Divat szempontjából elmondhatjuk, hogy az őszi-téli kollekció változatosabb, mind színeiben, mind formáiban a tavaszi-nyári trendeknél. Ennek egészen egyszerű magyarázata van. Ősszel és télen jóval több ruhadarabot hordunk, mint az év bármely más évszakában. Hűvösebb napokon a nadrág mellé még félcipőt is hordhatunk, egy csinos rövid, vagy egy elegáns hosszú kabáttal egyaránt. De a szoknyát kedvelők számára a csizmával kombinált viselet megfelelő lehet a hűvösebb napokon is. Ezekhez jönnek az egyéb kiegészítők, mint a sapka, a sál és a kesztyű. Egy fekete egyszerű szövet kabátot különlegessé tehetünk egy meggypiros sállal és sapkával. Az idei ősz a kötött holmiké. Legyen szó kabátról, táskáról vagy pulóverről az idei őszi-téli kollekció legjellemzőbb típusa. A hatvanas évek korszaka úgy tűnik, még sokáig alakítja a nagy divattervezők ízlését, ezáltal a miénket is. Már tavasszal elindult a retro láz, ami mindmáig kitart.

 

Szűkebb nadrággal vagy szoknyával a nagy szemű kötött pulóver elegáns viselet egy megbeszélésre, de alkalmas egy délutáni teázásra is. A hatvanas évekből visszaköszön egy másik ruhatípus is. A csípő szoknyát felcseréli az egész derekat betakaró, „magasított” szoknya, melyhez a derékon megszorított öv illik. A szoknya legyen hosszabb vagy mini, idén télen válasszunk hozzá átlátszatlan harisnyát. December közeledtével, egyben a szilveszteri buli is közeledik. Örökös fejtörést okoz a kérdés, hogy mit is vegyünk föl a buliba. Kint hideg, bent meleg és buli révén természetesen nagyon csinosak akarunk lenni. A ruhaválogatásnál ne felejtsük el, hogy nem nyári buliról van szó, ezért igyekezzünk ne olyan fölsőt kiválasztani, ami kifejezetten nyári darab. Ha megtaláltuk a legmegfelelőbb darabot, mely lehet csillogó flitterekkel kirakott, vagy kicsit átlátszó anyagból készült darab, egy kardigánnal -amit bármikor könnyedén le tudunk venni- így meg is oldottuk a hideg elleni problémát. Cipő terén azt kell számba venni, hogy hogyan jutunk el a célállomásig, mert tűsarkú cipőben igen nehézkes a közlekedés télvíz idején.

Fontos, hogy ősszel és télen is oda figyeljünk az öltözködésre, de a divaton kívül a praktikusságról se feledkezzünk meg.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top