Csajok Magazin

Öltöztess megfelelően!

Kisbabákkal kapcsolatosan az egyik legnehezebb kérdés az öltöztetés. Te is mindig izgulsz, hogy nem fázik-e, izzad-e a kicsi?

<$2829$>Tavasszal, amikor változékony az időjárás, nem könnyíti meg az anyukák döntését. Sőt, a pocsolyák újabb nehézségeket jelentenek a gondos szülőknek. Aggodalomra semmi ok! A megoldás a vízhatlan és réteges öltöztetés!

A csecsemő öltöztetés alapszabályát biztosan te is ismered: egy réteggel kell több a babára, mint a mamára. Ez azonban egy kicsit sarkított megállapítás, hiszen nyáron, harminc fokban nem kell két réteg, ha rajtad csak egy van! Egyes, túlságosan fázós anyukák úgy gondolhatják, hogy ha ők fáznak séta közben, akkor gyermekük már a kihűlés határán van, azonban egyáltalán nem biztos, hogy a kicsi is fázós!

Túlöltöztetés

A túlöltöztetés rendkívül veszélyes, hiszen ha a picur megizzad, akkor könnyen megfázhat vagy akár tüdőgyulladást is kaphat. Ha a játék közben kimelegedett pöttöm nedves ruhában ül vissza a babakocsiba, az sokkal rosszabb, mintha kevesebb réteg ruhát adtál volna rá. Séta közben többször is fogd meg a pici nyakát, hogy nem izzadt-e. Orrán, kezén ellenőrizheted, hogy nem hűlt-e ki, nincs-e melege.

Sapkakérdés

Nehéz pontja az öltöztetésnek a sapkaválasztás. A túl kicsi szorít, a nagy könnyen félrecsúszik és eltakarja a pici szemét. Ha vékony, nem ér semmit, ha túl vastag, könnyen izzadni kezd a csecsemő, a fülvédő zavarja, de nélküle könnyen megfájdulhat a füle. A kötőt megeszik, a kötő nélkülit viszont messzire hajítja… Rémesen nehéz megtalálni azt, amelyik éppen jó a baba fejére, mivel még a legtoleránsabb gyerek is kiborul a harmadik próba után. Érdemes előre kiválasztani néhány olyan sapit, ami megfelelőnek tűnik, így a lehető legrövidebb idő alatt tudod majd kiválasztani az igazit.

Forrás: www.babamama.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top