Csajok Magazin

Nyári tippek

A következőkben néhány olyan problémát tárgyalunk ki, amelyek a nagy melegben leginkább gondot, fejtörést okoznak. Ilyen például az ideális melltartó és bugyi választás és az izzadás kellemetlenségei.

A fehérnemű viselet, mindig is nagy figyelmet kapott, hiszen a különböző koroknak más és más fehérnemű divatja, szenzációja volt. Néhány éve évtizede még elképzelni sem tudták, milyen a tanga bugyi. Mára már az egyik legkedveltebb alsónemű típusok egyike. Ám hogyan válasszuk ki melyik a legideálisabb. Vannak nők, akik a bikini típusra esküznek, vannak, akik a francia bugyira, és vannak, akik kizárólag tanga bugyit hajlandóak hordani. Az öltözködésünk és ennek megfelelően az alakalom határozza meg a választást. Hiszen ma már a hófehér nadrág alá éppen olyan színű bugyit is találhatunk, egyszóval ma már mindenre van megoldás. Így, ha sportolni megyünk, vagy randira, vagy egyszerűen csak munkába, vagy bevásárolni, mindig más típusú fehérneműt vehetünk föl.

 

Ám nagyon fontos, hogy az egészségünkről sem szabad megfeledkezni. Mikor a tanga bugyi elindult hódító útjára, a nőgyógyászok nagy része még igencsak ellenezte. Ám ma már tudjuk, hogy ez túlzásba vitt aggodalom volt. Ma azt mondhatjuk, hogy egy jó minőségű bugyi, legyen az tanga vagy francia bugyi, nem okozhat irritációt. A jó minőség, általában pamut bugyit jelent, ám egy sejem bugyi sem jelent veszélyforrást. Arra kell odafigyelni, hogy milyen mennyit ülünk, vagy egyáltalán, mennyi ideig lesz rajtunk egy adott nap. Hiszen ha egész nap egy irodában ülünk, ajánlott inkább pamutot viselni. Így évszaknak megfelelően is oda kell figyelnünk, hogy mit viselünk. Télen akár a bunda bugyi fazont is választhatjuk, hiszen a felfázás nagyon kellemetlen tünetekkel jár. Nyáron viseljünk olyan fehérneműt, amelybe nem fülledünk be, és nem utolsó sorban ügyeljünk a tisztálkodásra. A hőségben a kórokozók is könnyebben szaporodnak, így igyekezzünk elkerülni a gombás fertőzéseket. A különböző női mosakodó szerek is segítenek ebben. De a legfontosabb, hogy mindenki a saját testének legmegfelelőbb darabot hordja, legyen az tanga vagy bundabugyi.

 

A melltartó szintén nagy dilemmákat okozhat. Hiszen, ha az ember munkába megy, szert kényelmes, talán nem a legszexszibb darabban ülni. Ám ha randira készülünk, lehetünk igazán merészek is. A melltartó vásárlásakor legyünk résen. Nem feltétlenül a legdrágább a legjobb, de itt nem egy pulcsiról van szó, hanem egy olyan ruhadarabról, amely egész nap a testünkhöz simul. Így mikor vásárolunk, tapintsuk meg a varrásokat, hogy nem szúr-e valahol, hiszen nincs rosszabb, mikor egész nap súrolj, irritálja valami a bőrünket. Nyáron figyeljünk oda, hogy egyes ruhadarabokhoz, milyen melltartót veszünk föl. Hiszen egy spagetti pántos fölsőhöz, nem minden esetben áll jól, egy széles csipke pánt. Míg télen inkább a vastagabb anyagból készülteket részesítjük előnyben, addig nyáron, ahogyan a bugyi esetében is, itt is ügyeljünk, hogy ne fülledjünk be.

 

És végül néhány jó tanács az izzadásra. Először is kerüljük a túlzottan fűszeres ételeket, mert ezek nem csak fokozzák az izzadást, de valóban kellemetlen szagot hagy maga után. A lábizzadásra a heti kétszeri, háromszori citromfürdőt ajánlják. Egy tál vízbe 2-3 citrom levét kell facsarni, majd felengedi egy kis vízzel és 10 percig áztatni a lábunkat. A váltó fürdő, vagyis a hideg meleg víz váltogatása kiválóan serkenti a vérkeringést. A zsályatea szakemberek szerint szintén kiváló hatással van az izzadásra. Naponta 2-3 bögre zsályatea gátolja a verejtékezést. Kíváló hatása van a szaunának is. Hiszen ekkor az ember méregtelenít is. A fokozódott izzadással távoznak a különböző méreg anyagok. Fontos, hogy szaunázást követően pótoljuk a folyadékhiányt.  A Welness szállodákban külön programot is szerveznek. A sós-mézes szauna terápiát követően az ember bőre valóban tiszta és puha leszMa már különböző szauna sókat vásárolhatunk, melyek fokozzák az izzadást és elősegítik a méregtelenítést.
Az izzadás teljesen természetes emberi folyamat. De fontos, hogy higénikusak legyünk elkerülve ezzel a különböző bőrbetegségeket. Erre különösen a forró nyári napokon ügyeljünk.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top