Csajok Magazin

Nyári sminktrükkök

Ha azt szeretnéd, hogy a nyári forróságban a perzselő fiúszemek is rád szegeződjenek, érdemes elolvasnod útmutatónkat!

A napsütés kellemes az egész test számára: a napfény hatására élénkül a vérkeringés, a verejtékezéssel a mérgező anyagok szervezetünkből gyorsabban kiürülnek. Szintén a jótékony napfény hatására termelődik a D- vitamin.

A D-vitaminoktól lesz szép a hajunk, körmünk, fogunk és csontunk, hiszen elősegíti a kalcium beépítését az élelmiszerekből. A túlzott napozás ugyanakkor nem egészséges, és itt nemcsak a napon töltött órák számára kell figyelni: a visszaverődő fény megsokszorozza a kapott sugárdózist. Vízfelszínről csaknem 100%-ban, homokról, sziklafalról 25%-ban verődik vissza a fény. Ablaküvegen, autóüvegen, plexin keresztül is le lehet égni vagy barnulni. A meleg levegő rövid távon selymesebbé teszi a bőrt, ugyanakkor szárítja is azt. Ezért különösen fontos a bőr rendszeres hidratálása, zsírozása fontos, mert erősíti, szélesíti a szaruréteget. Ezenkívül aki hosszabb időt töltött vízparton, főleg tengerparton, annak bőre hámlóvá, kissé rugalmatlanná és nagymértékben vízhiányossá válhat. Ezért lehetőleg hidratáló tusfürdőt használj, jótékony hatásúak a gyümölcsös (azaz C-vitamint tartalmazó) kozmetikumok is.

Ha napozás után is szeretnéd hangsúlyozni természetes, napbarnított színedet, akkor az alapos hidratálás után vigyél fel természetes sminket az arcodra. A lényeg a visszafogott arcfestés: úgy fesd ki magad, hogy úgy tűnjön, mintha a természet áldott volna meg a natúr szépséggel, és a makulátlan bőrrel. Ennek érdekében használj alapozó helyett színezett nappali krémet, ami hidratál és tovább tart, mint a hagyományos alapozók. A bőrhibákra kenj a bőrödnél egy árnyalattal világosabb korrektort. Ugyanígy szüntetheted meg a szemed alatti karikákat is, de vigyázat, nem kell az egész területet bemázolni, csak a szem két sarkából haladva óvatosan befelé, az írisz felé!

<$2118$>Ha mindezzel megvagy, jöhet a bronzos árnyalatú kőpúder. Először az orcákra vidd fel a púdert (a legjobb, ha nagy ecsettel dolgozol), majd jöhet a homlok, az orr és végül az áll. Este vagy alkalomra használhatsz aranyló csillámokat tartalmazó zselét is.

Ezután kerül sor a szemfestésre. Ha napcsókolta színedet akarod hangsúlyozni, kerüld a kék, a zöld, a pink árnyalatait a szemhéjon, mert ezek a színek inkább hidegséget kölcsönöznek. Egyébként is fontos a természetes hatás eléréshez, hogy egyszerre kevés színárnyalatot használj. Jól mutat a szénbarna szemöldökceruza és szempillaspirál, ami a természetességet hangsúlyozza. A felső és az alsó szemhéjat puha, fekete kontúrceruzával rajzoljuk körbe, de ügyeljünk arra, hogy a keretező vonal ne érjen össze a szemek végébe. A szemhéjadra érdemes pasztell árnyalatokat választani, vagy a barna és az arany különböző változatait. A tekinteted még csillogóbb lesz, ha ide is kensz a csillámporból. Nagy melegben nem tanácsos az alsó szempillasort is spirálozni, mivel itt elég hamar megolvad a festék, és könnyen szerezhetsz így hatalmas fekete karikákat a szemed alá…

Az ajkakat nem érdemes túlhangsúlyozni, a gyümölcsös szájfény bőven elegendő és egyébként is nagyon trendi. Ha befejezted a műveletet, fújj vízpermetet a levegőbe, fordítsd az arcodat felé, mert ez a legtermészetesebb és legjobb sminkrögzítő!

Forrás: szepsegsos.gportal.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top