Csajok Magazin

Nyári flört: Elő a túracipőt!

Szingliként hol érdemes nyaralni és ismerkedni? Most minden kiderül!

Az ELITTÁRS társkereső oldal a Wimdu együttműködésével készített felmérést a szinglik nyaralási szokásait illetően.
A 760 résztvevő válaszaiból kiderül: a sztereotípiával ellentétben a legtöbb egyedülálló nem a strandon vagy a szórakozóhelyeken, hanem a természetben tölti a nyaralását és itt is ismerkedik a legszívesebben.

Szinte minden második egyedülálló úgy tervezi, hogy idén is elmegy üdülni. Bár a válaszadók 44%-a még nem döntött, csupán 14%-a biztosan abban, hogy idén kihagyja a nyaralást. Az otthon maradók 36%-a éppen arra hivatkozik, hogy egyedül nem szívesen utazik. Pedig ezt az új célcsoportot mára már az utazási irodák is felismerték, és kínálatukkal igazodtak az ismerkedni vágyó szinglik igényeihez.

De hol is érdemes ismerkedni? Nyári flört: Irány a természet!

Az egyedülálló férfiak 46%-a és a nők 42%-a a természetben, kirándulással egybekötve tölti legszívesebben a nyaralását, de kedvelt időtöltés még a strandolás és a városnézés is.
A természetjárás nemcsak népszerű nyaralós program, de egyúttal kiváló alkalmat teremt a nyári flörtölésre is, mivel mind a nők (42%), mind a férfiak (46%) azt állítják, hogy legszívesebben kirándulás közben ismerkednének.

A férfiak nyitottabbak

A felmérésből továbbá kiderül, hogy a férfiak nyitottabbak a futó nyári románcokra, a válaszadók 64%-ának már volt is ilyen kalandja. Ám a „szebbik” nem sincs sokkal lemaradva e téren, hiszen a nőknek több, mint a fele bonyolódott már könnyed nyári kapcsolatba.
A legtöbb férfi (25%) szerint továbbá a bárokban, klubokban több lehetőség adódik a flörtölésre, míg a nők (20%) inkább a strandon süttetik magukat, ahol jobban szemügyre tudják venni jelöltjüket.
Ami azonban egyezik mindkét nemnél, hogy szinte mindenki (99%) úgy érzi, hogy nyaralás alatt rátalálhat szerelmére.

A külső igenis számít!

A csábítás eszköztára igen gazdag: Majdnem minden második férfi válaszadó bevált flörtölési módja, ha meghívja a nőt egy italra vagy vacsorára, míg a legtöbb nő inkább segítséget kér. A férfiak negyede bókkal szeretné levenni a „szebbik” nemet a lábáról, míg 18%-a szívesen nyújt segítséget egy ártatlan flört reményében. A nők segítőkészsége alig marad el a férfiakétól, 17%-uk szívesen felajánlja a segítségét, de csak minden tizedik nő hívná meg a „kiszemeltet” egy csoportos rendezvényre.

A férfiak 52%-a és a nők 37%-a egyetért abban, hogy a nyári románc során a legfontosabb a külső megjelenés. Ám a női válaszadók 33%-a a nyári flörtben is elsődlegesen egyfajta lelki kapcsolatot keres. A férfiaknál ez az arány jóval alacsonyabb, alig több mint 20%.

A nyaraló szingli tehát – az általánosan elterjedt sztereotípiával ellentétben – nem arról ismerszik meg, hogy egyedül üldögél a tengerparton vagy magányosan koktélozik egy bárban. Az egyedülállókat nem könnyű felismerni, hiszen a legtöbben társaságban indulnak útnak. Bár a sikeres nyaraláshoz nincs szükségük szerelmi kalandra, a legtöbben mégis nyitott szemmel járnak és bíznak abban, hogy utazásuk során vagy egy nyári flörtben vagy akár a nagy szerelem megtalálásában lehet részük.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top