Csajok Magazin

Nyári esküvő

Mindenki szereti a jó időt, a nyarat, és a napsütést, ezért sokan választják a nyári esküvőt. Mit tehetünk, hogy esküvőnkön csak az évszak előnyei érvényesüljenek?

Nem feltétlenül kell szabadtéri esküvő. Igaz, hogy nyár van, de a kültéri esküvő nem kötelező. Ha a helyszín adottságai nem megfelelőek, nincs árnyék, ne erőltessük a szabad teret.

A legfontosabb, hogy lehetőség szerint olyan helyszínt válasszunk, amelyben található légkondicionáló berendezés is, amelynek használata nem kötelező, de legyen meg a lehetőség, mert úgysem tudjuk kiszámítani, hogy mikorra esik nyáron a melegebb időjárás.

Ha mégis a külső helyszín mellett döntünk, vegyük figyelembe a következőket: a szél elronthatja a dekorációt és zavarhatja a hangosítást is. A különböző bogarak, különös tekintettel a szúnyogok ellen helyezzünk el riasztókat!

Tartsuk frissen az ételeket! A könnyebben romlandó ételeket tegyük biztos helyre, vagyis hűtőbe a tálalás idejéig, aztán ügyeljünk arra, hogy a fogyasztás után a maradék ne maradjon az asztalon.

Az ételek közül a torták igénylik a legnagyobb figyelmet, mivel ezek kerülnek legkésőbb az asztalokra. Itt is gondoskodni kell a megfelelő hűtésről és a megfelelő nagyságú hűtőről, hogy a menyasszonyi torta is elférjen.

A menü összeállításánál is gondoljunk a vendégekre, akiknek kánikulában jól jön egy kis frissítő gyümölcs, vagy hideg saláta.

Szolgáljunk fel frissítő italokat, koktélokat! Kerüljük a tömény alkoholok erőltetését, a koktélokba használjunk kevés alkoholt, cserébe ne spóroljunk a jéggel, a citrommal és a mentával.

Ruha témakörben is fontos, hogy felkészülj a nyár szeszélyeire. Legyen júliusi zivatar, vagy júniusi tikkasztó 39 fok, tervezz mindkét lehetőséggel. Így nem lesz sem meleg és kényelmetlen, sem pedig hideg és nehezen száradó a ruhád.

Vőlegényeknek külön jó hír, hogy ma már nem ciki, ha rövid ujjú fehér ing van rajtuk, így végre ők sem raboskodnak öltönyben, haskötőben, esetleg mellényben.

Használjátok ki a szikrázó napsütést. Közlekedjetek kevésbé szokványos módon. Hintó, nyitott autó…

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top