Csajok Magazin

Nincs szabadság apró sérülések nélkül!

Nyáron megszaporodnak a szabadidős balesetek. A legenyhébb sérülésektől egészen súlyos sérülésekig minden előfordulhat. Lássunk hát egy csokorra valót közülük: esti grillezésnél égetjük meg magunkat vagy a kerékpározás során szenvedünk sérülést, de tipikus a leégés, csípés vagy a vízparti sérülés. Kezelés gyorsan és hatékonyan? Mutatjuk hogyan!

A nyaralás a pihenés és a szórakozás mellett veszélyekkel is jár, ezekre nem árt felkészülni. Mindegy, hogy a bőr irritációt mi idézte elő, a bőr reakciói rendkívül széles skálán mozognak. Vannak enyhébb lefolyású és súlyosabb, azonnali orvosi beavatkozást igénylő esetek. Ennek megítélése nehéz, és kockázatos vállalkozás, ezért jó, ha tudjuk mire vagyunk allergiások, vagy mi okoz kiütést esetleg súlyosabb szövődményt. A velünk együtt pihenő gyermekek, barátok és családtagok figyeljenek egymásra, a súlyosság megítélése együtt könnyebb.

Kirándulások során az erdő árnyai nemcsak hűsítenek, hanem kellemetlen zümmögő jószágai csípnek is. A különböző kiütések, vagy napégések általában enyhe lefolyásúak, de legyünk körültekintőek, dobjunk be a hátizsákba egy LAVANID® gélt, akkor nem ér bennünket váratlan esemény. A strandpapucs nagyon kényelmes és divatos viselet nyáron, de semmi védelmet nem nyújt a lábujjaknak. Így ezek teljesen védtelenek az üvegvágás, rovarcsípés ellen. Akkor sem védi a lábujjakat, ha ráejtünk valamit. Főleg a cukorbetegek óvják különös tekintettel a lábukat.

Tetoválás során a különböző hozzáadott festékanyagok beleavatkoznak a bőr normál működésébe. Az első napokban védeni kell a bőrfelszínt a tetoválás után és erre kiválóan alkalmas a LAVANID® gél.

Az égési sérülések felnőtteknek és gyermekeknek is maradandó nyomot hagy. A hólyagok mindig a legrosszabb helyen alakulnak ki és természetesen később a napi rutinban is újra és újra megsérülnek. Így sokáig emlékezhetünk egy grillvacsorára, ahol mi voltunk a séfek. A gyerekek bőre kevésbé ellenálló és nagyobb a mozgásigényük, több baleset éri őket. Az első teendő, hogy kitisztítsuk a sebet. Ehhez nem feltétlenül szükséges valamiféle speciális fertőtlenítőt használnunk, elegendő LAVANID® oldattal kitisztítani. A játék folytatásához mindenféleképpen le kell fedni a sebet. Figyelni kell arra, hogy a használt kötszer ne ragadjon bele a sebbe. LAVANID® géllel ez megoldható.

A megtisztított seb teljes felületére vékony rétegben vigyük fel a hámosítást segítő sebkezelő készítményt. Célszerű a LAVANID® gélt választani, ami biztosítja az ún. nedves sebkezelést, mert ha kiszárítjuk a sebet, könnyen berepedezik és felülfertőződik. Amennyiben a seb olyan helyen van, hogy mechanikai védelme vagy a baktériumok távol tartása miatt szükséges a fedőkötés, a kötszert csak a sebkezelő készítmény megszáradása után tegyük fel.

A balszerencsés dolgok minket is fenyegethetnek, ha nem vagyunk elővigyázatosak. A nyaralás minden egyes pillanatában biztonságban tudhatja magát a kisebb sérülésektől, ha LAVANID®-ra bízza a sebellátást.

A LAVANID® oldat és gél sebfertőtlenítő, hámosító, hidratáló és gyulladáscsökkentő tulajdonságai segítik a nyári balesetek okozta sebek gyors és megfelelő gyógyulását.

Az utazási csomag a napszemüveg, útikönyv, gyógyszerek mellet tartalmazza a LAVANID®-ot! Így teljes a felhőtlen nyári vakáció!

www.lavanid.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top