Csajok Magazin

Nemcsak egészséges, de finom is!

VARIÁCIÓK CSÍRÁKRA – A csírák kedvező élettani hatásait már a rómaiak is ismerték és használták őket különféle betegségek gyógyításához, ill. megelőzéshez.

Szerencsére napjainkban is egyre többet hallani a konyhakész, friss bio csírákról, különösen a téli időszakban történő vitaminpótlással kapcsolatosan.

Ma már igazán szép választékot találunk az áruházláncok hűtőpultjaiban, hiszen nemcsak a sokak által ismertebb búzacsíra kapható, hanem számos olyan fantasztikus íz és színvilágú zöldségcsírákkal is találkozhatunk, mint például a borsó, a póréhagyma-, a brokkoli, a Sangoretek-, vagy a rukkolás-lucernás keverékcsírákkal.

A mungóbabcsíra kivételével valamennyi BIO CSIRI termék BIO minősítéssel rendelkezik, tehát biztosak lehetünk abban, hogy ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó magokból,  ellenőrzött élelmiszerhigéniai előírások betartásával termelt friss, konyhakész csíra kerül az asztalunkra.

Fogyasszunk tehát minél több nyers zöldségfélét olyan formában, ahogyan a természet kínálja. A pici magból óriási energiával tör elő az új élet, és tartalmazza az összes olyan alkotó elemet, amelyekre a szervezetünknek folyamatosan szüksége van.

Csak a képzeletünk szabhat határt!

Gombás quiche hagymacsírával

Hozzávalók: 85 g krémsajt, 0,4 dl tejszín, 0,4 dl tej, 40 dkg gomba, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 szál póréhagyma, 15 dkg reszelt sajt (cheddar vagy gouda), 5 dkg + egy szórásnyi reszelt parmezán, 3 tojás, 5 dkg pirított fenyőmag, 5 szelet pármai sonka vagy bacon, 1 ek. vaj, só, bors, szerecsendió, 1 csomag mirelit vajastészta, hagymacsíra

A tésztát kinyújtjuk és egy vajazott, lisztezett tortaformát kibélelünk vele. A sonkát/bacont apróra vágjuk, vajjal kissé megpirítjuk, majd még egy kis vajat hozzátéve, a pórét, a fokhagymát a szeletelt gombával félig készre pároljuk. A krémsajtot a tejszínnel, tejjel krémesre keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a reszelt sajtokat, a pirított fenyőmagot, majd összekeverjük a félig kész gombával. Ezt a tésztára terítjük és előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Félidőben még egy kis parmezánt szórhatunk a tetejére. Hagyma- vagy póréhagyma csírával tálaljuk.
 

Avokádókrém hagymacsírával

Hozzávalók: 2 db érett avokádó, 1 gerezd fokhagyma, csipet őrölt bors, csipet só, 3-4 csepp citrom vagy lime, hagymacsíra

Az avokádókat félbevágjuk, kivesszük a magját, húsát kikanalazzuk a héjából, majd villával összetörjük. Beleteszünk egy gerezd zúzott fokhagymát, kis sót és borsot szórunk rá, alaposan összekeverjük. Póréhagyma- vagy hagymacsírával szórjuk meg, pirítóssal, kiflivel tálaljuk.

 
Pirított szezámmagos rukkola saláta pikáns keverékcsírával

Hozzávalók:
 1 csomag rukkola saláta, olívaolaj, 5 dkg szezámmag, balzsamecet, Pikáns keverékcsíra

A rukkolát megmossuk, megszárítjuk és tálba tesszük, hozzáadunk 1 doboz Pikáns csírát, a szezámmagot kevés olívaolajon közepesen megpirítjuk és hidegen a salátához keverjük, balzsamecettel meglocsoljuk, parmezán forgáccsal díszítjük.

 

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top