Csajok Magazin

Nem vagyunk egyformák

A divat állandóan változó stílusát nem nehéz nyomon követni. Az újságokból, tévéből, internetről könnyen tájékozódhatunk. A divat szakembereinek feladata divatot teremteni az emberek számára. Ezt mindenki különféleképpen bírálja. Vannak, akik csak az éppen aktuális trendnek megfelelően öltözködnek, mások követik, de nem válnak meg a kedvenc pulcsijuktól, csak azért, mert több mint öt éve vették. És olyanok is vannak, akik egyáltalán nem követik a divatot. Nekik két csoportjuk van. Egyik csoportot nem érdekli a divat, ők a belső értékeket tartják szem előtt. A másik csoport, csak is saját stílusukat követik, nem befolyásolja őket a divat. Mindegyik típust tiszteletben kell tartani, de az biztos, hogy mindenki látja, belebotlik a divatba akár akarja, akár nem.

Aki a divatot követi, ki kisebb, ki nagyobb mértékben, mindig szembesül a problémával, melyet az alakja vált ki. Valaki túl súlyosnak, valaki túl vékonynak tartja magát. Valaki magasabb, valaki alacsonyabb szeretne lenni. Ez egy olyan probléma kör, mellyel a nők döntő többsége, előbb vagy utóbb szembe találkozik. Ám miután a tükör előtt hosszasan kifejtettük alakunk nem tetszését, hogy honnan lehetne még fogyni, állapítsuk meg azt is, mi az, amit előnyösnek, szépnek látunk magunkon. És máris jobban érezzük magunkat! Ha másnak nem hisszük el, hogy semmi baj az alakunkkal, próbáljunk meg kibékülni saját magunkkal. Tisztában lenni jó és kevésbé előnyös adottságainkkal. A mai öltözködés szabadsága miatt –ellentétben azzal, mikor néhány évtizede még nem létezett farmer, nem volt ilyen nagy választék a boltokban- ma már lehetőségünk van a számunkra legmegfelelőbb ruhadarabot kiválasztani. A divatszakemberek, nagy segítségünkre vannak abban, hogy a rengeteg stílus, forma és szín közül válogathassunk, ami valljuk be őszintén még így is nehéz. Gondoljunk csak bele, mikor egy nadrágot szeretnénk venni, több órát tudunk eltölteni azzal, hogy csak válogatunk. Mielőtt bárki is arra gondolna, ez csak a gazdagokat érinti, az téved. Mivel ma már nagyon széles a kínálat, az árak egyre alacsonyabbak, így már kevesebb pénzből is öltözködhetünk csinosan, divatosan. A lényeg, hogy mindenki a saját ízlésének, stílusának megfelelően öltözködjön. Ha valaki olyan ruhákban fog járni, amelyeket csak azért vesz föl, mert másokon ezt látja, kellemetlenül fogja érezni magát. De ha olyan ruhát veszünk föl, amelyekben jól érezzük magunkat, a jókedv és felszabadultság kiül arcunkra is, melyet mindenki észre fog venni.

 

Néhány praktikus ötlet az öltözködéshez

Ha valaki nem éppen modell alkat, kis praktikákkal igazán csinosan nézhet ki. Köztudott, hogy míg a fehér erősít, addig a fekete slankítAzonban vannak, akik genetikai adottságaikkal sincsenek kibékülve. A keskeny vállú, de széles csípőjű lányoknak előnyös lehet egy sötétebb nadrág, valamilyen világos árnyalatú fölsővel. Egy egyenes szabású nadrág, vagy a háromszög alakú szoknya, enyhíti a széles csípőt, melyet egy hangsúlyosabban kivágott fölsővel egyensúlyozhatunk. Ilyen típus például Jennifer Lopez vagy Beyonce. Azonban akinek a válla széles és csípője keskeny, ők világos nadrághoz sötét fölsőt vegyenek fel. Fontos tudni, hogy a nagy motívumok szintén erősítenek. Azonban előnyös lehet egy sötét alapú, világos, apró mintájú fölső.

 

Az alacsonyabb termetű nőknek, mint például Reese Witherspoonnak, fontos, hogy olyan ruhadarabokat illetve kiegészítőket hordjanak, melyben magasabbnak látszanak. Egyik legegyszerűbb módja, a közepesen magas sarkú cipő, azonban kerüljük a bokapántosokat. A szoknyák közül a túl mini sem a legelőnyösebb, sokkal inkább a térd fölé érő az ajánlatos, ami hosszabbítja a lábakat.

 

<$454$><$451$>Egyenes derék. Ahogyan Gwyneth Paltrowra és Cameron Diaz is, erre a típusra jellemző, hogy a derék, a váll és a csípő nagyjából egy méret. Előnyösek lehetnek a csípő nadrágok, széles övvel. A V alakú pólók, a hosszabb nyakláncok hosszabbítják a nyakat, mely mindenkinek egyaránt előnyös lehet.

Ruhatárunkat alakítsuk saját kényelmünk és ízlésünk szerint. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben, hiszen ez a legfontosabb.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top